Menu
Jong Ajax overtuigend langs Go Ahead Eagles

Jong Ajax overtuigend langs Go Ahead Eagles

Jong Ajax heeft maandagavond ruim gewonnen van nummer 3 Go Ahead Eagles. Op sportcomplex de Toekomst werd het dankzij doelpunten van Lassina Traoré (2), Danilo (2) en Perr Schuurs 5-2.

Snelle goals
Trainer Michael Reiziger startte met de aanval Danilo-Traoré-Cerny, waarbij de aanvoer vanaf nummer 10 Noa Lang moest komen. De aanvallende aspiraties ten spijt, het stond na 3 minuten al 0-1. Een ongelukkige terugspeelbal van Dean Solomons was Dominik Kotarski te machtig en de bonkige Thomas Verheydt pakte dit cadeautje dankbaar uit.

Toeschouwers die meteen angstige flashbacks kregen naar aanleiding van de afstraffing tegen SC Cambuur kwamen bedrogen uit. Binnen de minuut stond het alweer gelijk. Aanvoerder Teun Bijleveld werd weggestoken en hij hoefde de bal alleen maar panklaar voor Lassina Traoré te leggen: 1-1.

Kiezelhard in de bovenhoek
Na de gelijkmaker was er enige tijd sprake van een patstelling. Jong Ajax had het overwicht, maar kwam niet tot kansen. Go Ahead bleef makkelijk overeind, maar gaf dé kans op de 2-1 op een presenteerblaadje. Julian Lelieveld verspeelde de bal, waardoor Traoré alleen op doelman Hobie Verhulst af kon. De goalie redde prima, maar moest even later toch vissen toen Schuurs vanaf ruim 20 meter de bal kiezelhard in de linkerhoek pegelde.

Duimpje van Perr Schuurs na zijn goal.
Duimpje van Perr Schuurs na zijn goal.
Hobie Verhulst baalt, Lassina Traoré heeft hem zojuist gepasseerd.
Hobie Verhulst baalt, Lassina Traoré heeft hem zojuist gepasseerd.
Actie van Vaclav Cerny.
Actie van Vaclav Cerny.

Het enige Deventer gevaar kwam nog van oud-Ajacied Vince Gino Dekker, die als rechtsbuiten met een hard schot Kotarski testte. De Eagles kwamen na rust wel beter uit de kleedkamer. Doordat de bezoekers met wat meer gif speelden, kwamen ze ook vaker voor Kotarski. Één van de kansen ging er ook in. Weer was het Verheydt die van dichtbij kon binnentikken: 2-2.

Uitstekend Jong Ajax in laatste half uur
De gelijkmaker was voor Jong Ajax het sein om gas te geven. Het tempo ging omhoog, Go Ahead kon het niet meer bijbenen en moest lijdzaam toezien hoe Jong Ajax de wedstrijd naar zich toetrok. Eerst draaide Danilo zich knap vrij en schoot hard binnen. Even later bracht Lang ploeggenoot Traoré in stelling en de spits kon Jong Ajax op 4-2 zetten.

Toen uitblinker Traoré even later kon aangeven op Danilo en de Braziliaan afrondde, was het pleit definitief beslecht. Reiziger bracht Che Nunnely nog in. De aanvaller had nog enkele aardige acties voor het publiek in petto. Gescoord werd er niet meer en zo pakte Jong Ajax 3 verdiende punten.

Danilo en Lassina Traoré, allebei goed voor 2 goals.
Danilo en Lassina Traoré, allebei goed voor 2 goals.

Door de overwinning klimt Jong Ajax 4 plaatsen op de ranglijst en staat het nu 7e. Vrijdag komt FC Twente naar de Toekomst. Bij winst kunnen de tukkers Jong Ajax onttronen als kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.

Jong Ajax – Go Ahead Eagles 5-2 (2-1)
. 3. Verheydt 0-1, 4. Traoré 1-1, 36. Schuurs 2-1, 53. Verheydt 2- 2, 57. Danilo 3-2, 68. Traoré 4-2, 74. Danilo 5-2

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Bakboord (87. Ter Heide), Schuurs, Solomons, Kemper (69. Bakker), Bijleveld, Gravenberch, Lang, Cerny (77. Nunnely), Traoré, Danilo

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots