Menu
Jong Ajax overtuigend langs Hollandia

Jong Ajax overtuigend langs Hollandia

Jong Ajax heeft zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen. Tegen de amateurs van Hollandia werd het 5-0. Robert Muric, Sam Hendriks, Zakaria El Azzouzi (2x) en Queensy Menig maakten de doelpunten op de Toekomst.

,,Vijf doelpunten, achterin niets weggegeven en de wedstrijd blessurevrij doorgekomen”, zo vatte Andries Ulderink het oefenduel met Hollandia samen. ,,Met name eind eerste en eind tweede helft hadden we misschien nog meer moeten scoren. Maar dat we nog wat ongeduldig zijn en dat er nog wat te verbeteren valt, is alleen maar logisch zo vroeg in de voorbereiding.”

Jong Ajax had tegen Hollandia de gehele wedstrijd het overwicht. Keepers Mickey van der Hart (1e helft) en Indy Groothuizen (2e helft) kregen nauwelijks iets te doen. Na een aantal kleine kansen (vrije trap Muric, schot zijnet Cerny) opende Muric in de 20e minuut de score. Cerny maakte ruimte, waarna de Kroaat door het midden soleerde en beheerst afmaakte.

Na de openingsgoal begon het nog iets soepeler te lopen. Donny van de Beek was dicht bij de tweede treffer, maar zijn vrije trap werd uit de kruising gehaald. Danny Bakker kopte niet veel later op de lat. Net voor het einde van de eerste helft was het wel raak. Sam Hendriks maakte af op aangeven van Muric.

In de tweede helft, met de nodige wisselingen, bleef Ajax de bovenliggende partij. Zakaria El Azzouzi pikte twee goals mee, Queensy Menig bepaalde de eindstand vlak voor het laatste fluitsignaal op 5-0.

Jong Ajax speelt dinsdag 7 juli zijn volgende oefenwedstrijd in en tegen Putten.

Jong Ajax: Van der Hart (46. Groothuizen), Dankerlui, Vissie, Warmerdam (46. Clement), Gudelj (46. Savastano); Van de Beek (46. Meleg), El Mahdiou (46. El Hasnaoui), Bakker (75. El Mahdioui); Muric (46. Acolatse), Hendriks (46. El Azzouzi) Cerny (46. Menig)

Tekst en foto: Ajax.nl

Dragi Gudelj staat in de basis bij #JongAjax, dus zijn zusje en grote broer @nemanjagudelj staan langs de lijn! ���� pic.twitter.com/5zzoWUvAiW

— AFC Ajax (@AFCAjax) 28 juni 2015