Menu
Jong Ajax pakt punt bij FC Eindhoven

Jong Ajax pakt punt bij FC Eindhoven

Jong Ajax heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij FC Eindhoven. Het werd op Brabantse bodem 1-1. De Ajacieden keken lang tegen een achterstand aan, maar Danilo poetste 8 minuten voor tijd de openingstreffer van Branco van den Boomen weg.

Bij de Ajacieden zag het er in de beginfase niet goed uit. Na weifelend uitverdedigen gaf Van den Boomen een waarschuwing af. Zijn schot ging in de handen van doelman Dominik Kotarski, maar even later was het volgens vergelijkbaar patroon wel raak. Wederom slordig Amsterdams balverlies werd ditmaal wel door Van den Boomen afgestraft: 1-0.

Open tweede bedrijf
In het tweede bedrijf ging het op en neer. Beide ploegen kregen kansen. Namens Jong Ajax was Noa Lang onfortuinlijk met een poging op de lat.

Het leek een dure misser te worden, want Eindhoven kreeg 10 minuten voor tijd een goede kans op de 2-0. Kotarski hield zijn ploeg echter in de race.

Het bleek een cruciale redding, want even later viel de gelijkmaker. Een indraaiende voorzet van Lang werd door Dani de Wit verlengd en vervolgens door Danilo binnengeknikt: 1-1. Het was voor de Braziliaan zijn 11e treffer van het seizoen.

FC Eindhoven - Jong Ajax 1-1 (1-0). 9. Van den Boomen 1-0, 82. Danilo 1-1

Basisopstelling Jong Ajax: Kotarski; Dest, Schuurs, Botman, J. Timber; Ter Heide, De Wit, Jensen; Lang, Danilo, Kühn.

Lees ook: Jong Ajax weet weer wat winnen is

Tekst:Ajax.nl
Beeld: Pro Shots