Menu
Jong Ajax pakt punt bij koploper

Jong Ajax pakt punt bij koploper

Na de stunt van vorige week op het hooggeklasseerde VVV-Venlo (4-1-zege) boekte Jong Ajax vrijdagavond in de Jupiler League opnieuw een resultaat. Op bezoek bij koploper Dordrecht werd een punt gepakt. Stefano Denswil zette Dordrecht per abuis op voorsprong, Ricardo Kishna maakte gelijk. Maar rechtvaardiger was het geweest als de ploeg van Groenendijk met een zege van het veld was gestapt.

In slechte weersomstandigheden, maar met veel publiek op de tribune trof Jong Ajax vrijdagavond koploper FC Dordrecht. Na een aftastende openingsfase, waarin het eerste doelgerichte schot op naam van de thuisploeg kwam, kreeg Jong Ajax steeds meer grip op de wedstrijd en kreeg een goede mogelijkheden. Nadat Ricardo Kishna naast had gekopt, leek Ruben Ligeon op weg naar de openingsgoal. Maar doelman Warner Hahn (ex-Ajacied) won het één-tegen-één duel. Korte tijd later moest Hahn opnieuw ingrijpen, dit keer weer op een inzet van Kishna. Dordrecht zette daar niet heel veel tegenover. De keren dat de koploper van de Jupiler League er wel doorkwam, stond Mickey van der Hart op zijn post. In de slotfase van de eerste helft had Jong Ajax het betere spel tot uiting moeten brengen in de stand, maar ook Lucas Andersen zag een uitstekende mogelijkheid net worden gekeerd.

Onder leiding  van Stefano Denswil speelde Jong Ajax een uitstekende wedstrijd bij Dordrecht. Onder leiding van Stefano Denswil speelde Jong Ajax een uitstekende wedstrijd bij Dordrecht.

En ook in de tweede helft begon Jong Ajax uitstekend. In de eerste minuut na rust dwong Andersen doelman Hahn weer tot een redding. Maar de eeuwige voetbalwet van zelf de goal niet maken en er dan tegen één aanlopen, deed zich ook deze avond in Zuid-Holland weer gelden. Kort na rust werkte aanvoerder Stefano Denswil een voorzet achter zijn eigen doelman; 1-0 tegen de verhouding in. Maar Jong Ajax kwam in de 57e minuut terecht langszij. Een lange bal van achteruit werd door Kishna knap aangenomen en de spits schoot met rechts uitstekend raak, 1-1.

Na de gelijkmaker bleef Jong Ajax het betere van het spel houden, maar wist doelman Hahn niet nog eens te passeren. Tot teleurstelling van de trainer: ,,Je mag me dan ook niet feliciteren met een punt”, verbood trainer Fons Groenendijk na afloop van het duel met de koploper. ,,We hebben vandaag één ding verzuimd en dat is een grote uitslag neerzetten. Want echt, als we 1-4 hadden gewonnen was dat nog mager geweest. John (Bosman, red) zat naast me en we hebben echt twaalf honderdprocent kansen geteld. Twaalf! Dat is het enige dat ik de ploeg verwijt. Want we hebben, met vijf A-junioren in de basis, de hele wedstrijd gedomineerd op een manier waarop we dat met Ajax willen. Met goed gedurfd voetbal hebben we, onder leiding van de puik spelende Denswil, de wedstrijd gecontroleerd. We hebben echt plezier gehad op de bank. We hadden veel snelheid, veel techniek, veel vaardigheid en Dordrecht geen moment in hun spel laten komen.”


Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Ligeon, Tete, Denswil, Riedewald; Vd Boomen, Andersen, El Hasnaoui (76. Lobotka); Becker, Kishna, Sana.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Menno Ringnalda