Menu
Jong Ajax ronde verder in Hong Kong

Jong Ajax ronde verder in Hong Kong

Jong Ajax heeft zich zaterdag als groepswinnaar geplaatst voor de kwartfinales van de International Soccers Sevens in Hong Kong. Het team van Gery Vink won van gastheer Hong Kong Football Club en speelde de andere twee groepsduels gelijk. In de kwartfinale neemt Jong Ajax het zondag aan de andere kant van de wereld op tegen het Argentijnse Boca Juniors.

Boca Juniors is geen onbekende voor Jong Ajax. In aanloop naar de 7’s oefenden beide teams tegen elkaar op het kunstgras van het stadion van HKFC. De testwedstrijd eindigde in 0-0, een uitslag die zondag niet genoeg zal zijn voor een plaats in de halve finales van het internationale 7-tegen-7 toernooi in Hong Kong.

Florian Jozefzoon was de uitblinker tijdens de eerste speeldag. De vleugelspits van Ajax scoorde drie goals en gaf twee keer een assist. Daarmee hij onderscheidde hij zich in Hong Kong. In de eerste wedstrijd tegen Hong Kong FC stelde hij zijn ploeggenoten Lorenzo Burnet en Tom Boere in staat te scoren. In de tweede helft zorgde hij met twee doelpunten voor een fraaie 4-0 zege tijdens de openingswedstrijd.

Florian Jozefzoon was zaterdag met afstand de beste speler in Hong Kong. Florian Jozefzoon was zaterdag met afstand de beste speler in Hong Kong.

Ook in de tweede wedstrijd eiste Jozefzoon een hoofdrol op. Nadat Ajax eerst op achterstand kwam, stelde de vrucht van de Ajax-jeugdopleiding een gelijkspel veilig met een vlammend schot. Van buiten de zestienmeter schoot Jozefzoon de 1-1 binnen. Het leidde tot veel enthousiasme bij de Aziatische toeschouwers. Het ‘doelpunt van de dag’ zorgde ervoor dat Jozefzoon na afloop aan vele foto- en handtekeningverzoeken moest voldoen. Met een grote glimlach op zijn gezicht genoot hij van alle aandacht.

In de derde wedstrijd tegen Kitchee stelde Jong Ajax uiteindelijk de groepswinst veilig. Aanvoerder Ricardo van Rhijn zette de kampioen van Hong Kong in de eerste helft met een raak afstandsschot op achterstand: 1-0. Na rust maakten de Aziaten nog wel gelijk, maar de groepswinst kon Jong Ajax toen al niet meer ontgaan. Als koploper plaatste het team van Gery Vink en Yannis Anastasiou zich voor de kwartfinales van de International Soccer Sevens. Tegen Boca Juniors moet Jong Ajax zondag proberen een plaats bij de laatste vier veilig te stellen.

Opstelling Jong Ajax tegen HKFC en Fourway Rangers: Deckers, Koppers, Van Rhijn (c), Jozefzoon, Kappelhof, Boere, Burnet.

Opstelling tegen Kitchee: Deckers, Bonevacia, Van Rhijn (c), Jozefzoon, Van Zoolingen, Boere, Burnet.

Tekst en foto’s: Titan 24

Jong Ajax startte voortvarend tegen Hong Kong FC (4-0). Jong Ajax startte voortvarend tegen Hong Kong FC (4-0).
Jong Ajax in Hong Kong. Jong Ajax in Hong Kong.
De line-up tegen Fourway Rangers. De line-up tegen Fourway Rangers.
Ook in China zijn er genoeg Ajax-fans. Ook in China zijn er genoeg Ajax-fans.
Jong Ajax op de foto met de kampioen van Hong Kong: Kitchee. Jong Ajax op de foto met de kampioen van Hong Kong: Kitchee.
Uitblinker Florian Jozefzoon is populair in Hong Kong. Uitblinker Florian Jozefzoon is populair in Hong Kong.