Menu
Jong Ajax ruim langs Jong Twente

Jong Ajax ruim langs Jong Twente

Jong Ajax heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd in de Jupiler League tegen Jong Twente met 5-1 gewonnen. Richairo Zivkovic (2x), Elton Acolatse (2x) en Queensy Menig maakten de goals.

Op wat een van de laatste mooie warme vrijdagavonden van het jaar zou kunnen zijn, speelde Jong Ajax in de Jupiler League tegen de Beloften van FC Twente. Beide ploegen zijn redelijk aan gewaagd, ontlopen elkaar op de ranglijst nauwelijks – Twente heeft uit acht duels twaalf punten en Ajax tien – en hebben ongeveer dezelfde achtergrond.

Na de Champions League-ontmoeting met Apoel Nicosia van Ajax 1 telde Jong Ajax een groot aantal A-selectiespelers met Mike vander Hoorn, Stefano Denswil, Lerin Duarte en Richairo Zivkovic. Na twee uitduels tegen Roda JC (1-0 verlies) en FC Emmen (2-2) mocht het team van trainers Andries Ulderink en Jaap Stam het voor eigen publiek laten zien.

Jong Ajax domineerde het eerste half uur. Na kansjes voor Queensy Menig na goed voorbereidend werk van Elton Acolatse nam de thuisploeg na een kwartier de verdiende voorsprong. Richairo Zivkovic joeg de verdediging op, veroverde direct de bal en scoorde de 1-0. Hoewel Jong FC Twente nauwelijks kansen kreeg, maakte de ploeg van trainer Jan Zoutman in de 31e minuut gelijk. De Ajax-verdediging kreeg de bal niet weg en Jari Oosterwijk wist wel raak met de bal 1-1. Daarna waren de verhoudingen meer gelijkwaardig maar tot de rust werd er niet meer gescoord.

Elton Acoltatse bejubeld zijn fraaie treffer. Elton Acoltatse bejubeld zijn fraaie treffer.

Na rust drukte Jong Ajax de opponent ver achteruit. De man die aan het begin van de tweede helft applaus oogstte, was Menig. Hij had enkele fraaie bewegingen in petto aan de zijlijn en zag zijn inzet in de 75e minuut beloond. Jong Ajax was ondertussen al uitgelopen naar 3-1 dankzij twee fraaie treffers van Elton Acolatse waarbij zeker de 3-1 van grote schoonheid was. Dat was ook het listige passje van Zivkovic een kwartier voor tijd waaruit Menig de 4-1 kon maken. De spits bekroonde zijn goede spel negen minuten voor tijd met de 5-1, die hij scoorde uit een strafschop. Een keurige overwinning voor Jong Ajax derhalve.

Vond ook trainer Andries Ulderink: ,,Je moet ook een keer tevreden zijn. Maar we zeiden wel tegen elkaar 'wat zou er gebeurd zijn als we er voor rust al drie hadden ingeschoten?', want die kansen waren er zeker. In de tweede helft hebben we het verdedigend en in de opbouw iets anders opgelost. Dat hebben ze prima ingevuld. De spelers van Ajax 1 die vanavond meededen, waren echt van meerwaarde voor het team. Ik ben ook blij voor Richairo Zivkovic dat hij twee goals maakt. Je ziet hem op de training al stapjes maken in de kleine ruimte. Dat hij dan nu twee keer scoort is fijn voor hem. Je wordt als spits toch afgerekend op goals."

Opstelling Jong Ajax: Leeuwenburgh; Owusu, Van der Hoorn, Denswil, Van Koesveld; Bazoer (46. Noordhof), Duarte, Bakker (78. El Hasnaoui); Acolatse, Zivkovic, Menig.

Foto's: Proshots/Jan Kok