Menu
Jong Ajax ruim langs ODIN '59

Jong Ajax ruim langs ODIN '59

Jong Ajax heeft dinsdagavond een ruime oefenzege op ODIN ’59 geboekt. Op bezoek bij de hoofdklasser won het team van Bryan Roy en Albert van der Dussen met 1-6. Invaller Ouasim Bouy maakte twee van de zes Ajax-treffers.

Jong Ajax kende een flitsende start op het kunstgras in Heemskerk. Al na twee minuten opende stagiair Sameegh Douti de score. Nog voor rust werd de score verder uitgebreid. Rodney Sneijder en Lorenzo Burnet bepaalden de stand halverwege op een comfortabele 0-3.

Roy koos er met collega Van der Dussen voor om de laatste linie de volledige wedstrijd te laten spelen. De backs Ricardo van Rhijn en Lorenzo Burnet vormden samen met het centrale duo Timothy van der Meulen en Johan Kappelhof de verdediging van Jong Ajax. Ook de maker van de openingstreffer, Douti, kwam samen met Thulani Serrero de volle negentig minuten in actie. Beide spelers van Ajax Cape Town volgen een stage in Amsterdam.

Marco Bizot keepte de eerste helft in Heemskerk. Marco Bizot keepte de eerste helft in Heemskerk.

Na rust kwam er nog een stagiair binnen de lijnen. Serano van den Hurk (Haaglandia) zag dat de score in ‘zijn’ helft verdubbeld werd. Nadat de thuisploeg na zeventig minuten een tegendoelpunt maakte was het laatste kwartier overduidelijk voor Jong Ajax. De invallers Florian Jozefzoon (77e minuut), Ouasim Bouy (88 en 90) zorgden ervoor dat Jong Ajax uiteindelijk met ruime cijfers uit Heemskerk vertrok.

Roy omschreef het duel als een nuttige oefenwedstrijd. ,,Het was goed dat we onze verdediging vanavond een hele wedstrijd hebben kunnen laten spelen. Verder troffen we in ODIN een goede tegenstander, die vrij fysiek speelde. Gelukkig konden we dankzij het kunstgras de bal snel laten rondgaan waardoor we ons eigen spel konden blijven spelen.”

Zaterdag speelt Jong Ajax op Sportcomplex de Toekomst een oefenwedstrijd tegen Scheveningen. De aftrap is om 14.30 uur.

Opstelling Jong Ajax: Bizot (46. Deckers), Van Rhijn, Van der Meulen, Kappelhof, Burnet, Overtoom (46. Schouw), Serrero, Sneijder (46. Bouy), Douti, Ebecilio (46. Van den Hurk), Özbiliz (46. Jozefzoon).

Scoreverloop: 2. Bouti 0-1, 31. Sneijder 0-2, 43. Burnet 0-3, 70. 1-3, 77. Jozefzoon 1-4, 88. Bouy 1-5, 90. Bouy 1-6.

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst