Menu
Jong Ajax ruim langs Oostkapelle

Jong Ajax ruim langs Oostkapelle

Jong Ajax heeft het tijdens het trainingskamp in Zeeland de oefenwedstrijd tegen VV Oostkapelle met 9-1 gewonnen. Darko Bodul had met drie treffers in de eerste helft een groot aandeel in de zege.

Het elftal van Pieter Huistra en Fred Grim stond bij rust al met 5-0 voor. Darko Bodul tekende voor de eerste, derde en vierde treffer. Daylon Claasen was verantwoordelijk voor de 2-0, de 5-0 kwam op naam van Danilo. Na rust liep Ajax via treffers van Edgar Manucharyan en Renaldo Jongebloet uit naar 7-0. Oostkapelle scoorde vervolgens tegen, waarna Tom Overtoom en Geoffrey Castillion de achtste en negende Ajax-treffers maakten. ,,Een nuttige wedstrijd”, zei trainer Huistra over het duel, dat door ruim 1500 mensen werd bezocht. ,,Op een moeilijk veld zijn we er toch in geslaagd te blijven voetballen. En dat terwijl we toch ook de hele week pittig getraind hebben.”

Hoewel er vrijdag nog een ochtendtraining op het programma staat, gold de wedstrijd tegen de amateurs (tweede klasse) van Oostkapelle toch een beetje als afsluiter van het trainingskamp in Zeeland. ,,Het was een prima week om elkaar beter te leren kennen”, zei Huistra over de afgelopen dagen. ,,We hebben veel gesproken met de spelersgroep over zaken als ontwikkeling en teamontwikkeling. Ook zijn er individuele gesprekken gevoerd met de spelers.”

Jong Ajax hervat de oefencampagne aanstaande dinsdag. Dan is Jong Sparta de tegenstander van de Amsterdamse Beloften. Het duel wordt gespeeld bij Foreholte in Voorhout en begint om 18.30 uur.

Jong Ajax:
Bizot (46. Hahn); Will, Kappelhof (70. Aslan), Bonevacia, Candan; Claasen (46. Overtoom), Danilo (46. Manucharyan), Schell; Martina (46. Martina), Bodul (46. Castillion), Lazic.