Menu
Jong Ajax scoort 15 keer

Jong Ajax scoort 15 keer

Jong Ajax heeft het oefenduel met eersteklasser RKSV Nemelaer met liefst 15-0 gewonnen. Bij rust was de stand al 5-0 in het voordeel van de Amsterdammers, in de tweede helft kwamen er nog tien goals bij.

Op Sportpark de Walzaad in Haaren opende spits Vincent Vermeij na 11 minuten de score voor Jong Ajax. Daarna was de ploeg van Alfons Groenendijk los. ,,Het was echt een avond dat alles erin vloog”, blikte de hoofdcoach terug. ,,Maar we dwongen het ook af. Ik heb de jongens een compliment gemaakt over het feit dat ze echt tot de laatste minuut druk bleven zetten. Dat was ook de opdracht die ik ze had meegegeven. Sneller de bal rondspelen en dat de hele wedstrijd lang proberen vol te houden. Afgelopen vrijdag tegen MVV (1-0-verlies, red.) vond ik ons spel te traag. Maar nu liep het perfect. Nemelaer is natuurlijk geen club uit de Jupiler League, maar 15-0 is wel een uitslag die staat.”

Sam Hendriks was met vier doelpunten de topscorer van de avond bij Jong Ajax. Castillion, Lazic en Höner scoorden ieder twee keer. ,,Zo’n wedstrijd is ook goed voor het vertrouwen in de ploeg”, aldus Groenendijk die in totaal 21 spelers inzette. ,,Het liep echt goed, de ene goal was nog mooier dan de andere en de spelers gunden het elkaar ook. Ik heb wel genoten vanavond moet ik zeggen.”

Jong Ajax oefent donderdagavond nog tegen het Indonesische Pro Duta. Maandag 26 augustus staat er weer een Jupiler League-wedstrijd op het programma, thuis tegen FC Emmen.

Doelpunten Jong Ajax: Hendriks (4x), Castillion (2x), Höner (2x), Lazic (2x), Gravenberch, Vermeij, El Hasnaoui, Lobotka, De Sa.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst