Menu

Jong Ajax simpel langs Heracles Almelo

Jong Ajax heeft een eenvoudige zege behaald op Jong Heracles Almelo. De Amsterdamse ploeg dicteerde van aftrap tot eindsignaal en dat resulteerde in een soepele 0-3 overwinning. Nicolae Mitea scoorde twee keer, Jan Vertonghen bepaalde de eindstand.

Jong Ajax begon uitstekend aan de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De ploeg was scherp, geconcentreerd en controleerde vanuit goed positiespel het duel. Daarbij hielp het dat de formatie van John van den Brom al in de tweede minuut op voorsprong kwam. Na een prachtige aanval over rechts gaf Sahadewsing de bal goed voor. Nicolae Mitea stond paraat om de 0-1 binnen te tikken. Daardoor zat Mitea (en Jong Ajax) direct nog lekkerder in de wedstrijd. Het Beloftenteam moest het wel doen zonder de geschorste aanvoerder Robbert Schilder, maar hij had in Robin Muller van Moppes, die zijn eerste officiƫle wedstrijd speelde na een lange blessureperiode, een waardige vervanger.

Na 28 minuten drukte Jong Ajax het overwicht op Heracles in de stand uit. Mitea profiteerde uitstekend van een communicatiestoornis tussen de keeper en het centraal verdedigingsduo. Hij pikte de bal op en scoorde 0-2.

Hoewel Ajax bleef dicteren, kregen de Amsterdammers geen uitgespeelde meer in het restant van de eerste helft.

Vrij snel in de tweede helft raakte Huisman (niet ernstig) geblesseerd aan zijn knie en werd vervangen door Cees Keizer. Na een uur spelen volgde de tweede wissel van John van den Brom. Nicolae Mitea ging zoals afgesproken naar de kant. Derk Boerrigter was zijn vervanger. ,,Nicolae reageerde scherp, ging goed mee in het geheel", complimenteerde Van den Brom de Roemeen. ,,Het was voor hem ook heel prettig dat hij kon spelen zonder dat hij een reactie had in zijn knie."

Nadat Van den Brom ook zijn derde wissel gedwongen moest uitvoeren doordat Timisela na een knietje geblesseerd (ook niet ernstig) uitviel, werd het nog 0-3. Jan Vertonghen begon op eigen helft aan een imposante solo. De Belgische middenvelder sneed door de defensie van Heracles en passeerde op fraaie wijze ook de keeper. Daarna kreeg Ajax nog enkele kansen, waarbij Boerrigter met een bal op de paal nog het dichtst bij een goal was. ,,Die kansen neem je voor lief", aldus een tevreden Van den Brom. ,,We hebben scherp gespeeld, waren geconcentreerd en iedereen was bereid elkaar te helpen vanuit een goede veldbezetting. Dat houd je de spelers voor de wedstrijd voor en dan is het lekker dat het uitkomt."

Opstelling Jong Ajax: Henrik Moisander; Michael Timisela (65. Milano Koenders), Emmanuel Boakye, Dustin Huisman (52. Cees Keizer), Niklas Moisander; Murat Yildirim, Robin Muller van Moppes, Jan Vertonghen; Jerghinio Sahadewsing, Rachid Tiberkanine, Nicolae Mitea (60. Derk Boerrigter).