Menu
Jong Ajax simpel langs Jong Feyenoord

Jong Ajax simpel langs Jong Feyenoord

Jong Ajax heeft maandagavond met 3-0 van Jong Feyenoord/Excelsior gewonnen. In de Amsterdam ArenA waren Johan Kappelhof, Miralem Sulejmani en Hyun Jun Suk trefzeker. Concurrent Jong PSV verloor waardoor Ajax twee speelrondes voor het einde tweede staat, twee punten achter koploper Jong Sparta Rotterdam.

Een dag na Ajax – Heracles Almelo (4-0) was het maandagavond de beurt aan Jong Ajax om in de ArenA in actie te komen. In tegenstelling tot de uitverkochte en sfeervolle ArenA werd de mini-Klassieker tussen de Beloften van Ajax en Feyenoord volgens de bestaande afspraak tussen beide clubs in een leeg stadion gespeeld. Alleen journalisten, officials en enkele andere betrokkenen waren samen met de kijkers van de Eredivisie Live - waarop de wedstrijd werd uitgezonden – getuige van de ontmoeting tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord.

Een week na de nederlaag bij Jong De Graafschap (2-1) moest Jong Ajax zich in eigen huis herpakken om de titelkansen levend te houden. ,,Als we drie keer winnen, zijn we kampioen", zei Jong Ajax-trainer Pieter Huistra daar vorige week over. ,,We moeten de strijd aangaan en vertrouwen op onze voetbalkwaliteiten."

Eriksen in duel met Feyenoord-captain Ramsteyn. Eriksen in duel met Feyenoord-captain Ramsteyn.

Die woorden kregen maandagavond bevestiging met een klinkende 3-0 zege op Jong Feyenoord. Hyun Jun Suk was bij ieder doelpunt betrokken. Bij de 1-0 verzorgde hij de voorzet op Johan Kappelhof, die de bal vlak voor rust trefzeker binnenkopte. Enkele minuten later – ver in de extra tijd – bracht hij Miralem Sulejmani in stelling. Met een goede pass stelde Suk zijn collega-aanvaller in staat de score te verdubbelen: 2-0. Het tekende de bijzonder doeltreffende slotfase van de eerste helft, waarbij moet worden aangetekend dat ook Feyenoorder Babovic na ruim een half uur spelen de score had kunnen openen. Zijn inzet eindigde echter tot geluk van Ajax op de lat.

Zowel voor als na rust probeerde Ismaïl Aissati ook tot scoren te komen. Met name zijn eerste serieuze poging verdiende het om tot doelpunt gepromoveerd te worden. Een strak afstandsschot werd door Feyenoord-keeper Darley ternauwernood over de lat getikt. Ook in het vervolg zat het Aissati niet mee. Collega Suk beleefde wat dat betreft een iets gelukkiger avond. Na zijn twee assits in de eerste helft was hij een kwartier voor tijd zelf het eindstation bij een aanval. Met een knappe kopbal bepaalde hij de eindstand op 3-0.

Na afloop stelde Huistra tevreden vast dat Jong Ajax een goede wedstrijd had gespeeld. ,,We waren gretig en er was bovendien een goede wisselwerking tussen de spelers. Ook toen we met 3-0 voorstonden, bleven we scherp”, complimenteerde hij zijn spelers. Bovendien zag Huistra zijn team concurrent Jong PSV (door een 2-1 nederlaag tegen Jong ADO Den Haag) op de ranglijst passeren. ,,Nu Sparta nog”, verwees hij met een glimlach naar de koploper, die in tegenstelling tot PSV wel won. De Rotterdammers wonnen in eigen huis met 2-1 van Jong FC Twente. Volgende week maandag wacht Jong Ajax een uitwedstrijd bij Jong Helmond Sport. De laatste wedstrijd van de competitie is op 3 mei tegen Jong FC Twente.

Bekijk dinsdag op Ajax TV de samenvatting en reacties van onder andere Hyun Jun Suk

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Suk torent boven zijn tegenstanders uit. Suk torent boven zijn tegenstanders uit.
Aissati aan de bal, met links van hem Feyenoorder De Cler. Aissati aan de bal, met links van hem Feyenoorder De Cler.
Suk speelde een goede wedstrijd en was bij ieder doelpunt betrokken. Suk speelde een goede wedstrijd en was bij ieder doelpunt betrokken.
Vreugde bij Kappelhof na de 1-0. Vreugde bij Kappelhof na de 1-0.
Sulejmani in een ferm duel met De Cler. Sulejmani in een ferm duel met De Cler.
Lodeiro in de lege ArenA. Lodeiro in de lege ArenA.
Suk controleert de bal met zijn hoofd. Links Feyenoord-verdediger Leerdam. Suk controleert de bal met zijn hoofd. Links Feyenoord-verdediger Leerdam.