Menu
Jong Ajax slaat toe in blessuretijd

Jong Ajax slaat toe in blessuretijd

Het venijn van Helmond Sport - Jong Ajax zat hem maandagavond in de staart. Na 90 minuten stond Jong Ajax nog met 2-1 achter. In de blessuretijd sloeg het team van Jaap Stam en Andries Ulderink echter twee keer toe: 2-3. Dankzij een eigen doelpunt van de thuisploeg en een treffer van Zakaria El Azzouzi nam Ajax alsnog de volle buit mee. Daley Sinkgraven haakte voor rust af met knieklachten.

,,Als alles meezit kunnen we bij Helmond Sport een resultaat halen, maar die ploeg is erg goed. Dat wordt niet makkelijk", sprak Stam vrijdag na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Achilles ’29. Zijn woorden werden 72 uur later waarheid. Jong Ajax benutte de extra speeltijd in het Lavans Stadion optimaal. Het boog op Brabantse bodem een 2-1 achterstand om in een 2-3 zege. Daardoor heeft Jong Ajax na de eerste twee duels in 2016 nog altijd de volle score.

Achterstand
De weg naar de overwinning was maandagavond lang en zeker niet zonder hindernissen. Jong Ajax keek halverwege de eerste helft voor het eerst op de avond tegen een achterstand aan. Na kansen voor Mounir El Allouchi (paal) en Abdelhak Nouri sloeg de gastheer in de 25ste minuut toe. Sam Strijbosch reageerde attent op een voorzet die pardoes voor zijn voeten belandde. Het was voor hem vervolgens een koud kunstje om de thuisploeg op voorsprong te zetten: 1-0.

Abdelhak Nouri in duel met Gillian Justiana. (SWIPE VOOR MEER FOTO'S)
Abdelhak Nouri in duel met Gillian Justiana. (SWIPE VOOR MEER FOTO'S)
De 2-2 van Jong Ajax in de maak. Steven Edwards werkt de bal in eigen doel.
De 2-2 van Jong Ajax in de maak. Steven Edwards werkt de bal in eigen doel.
Damil Dankerlui in duel met Gyrano Kerk, de maker van de 2-1.
Damil Dankerlui in duel met Gyrano Kerk, de maker van de 2-1.
Helmond Sport-keeper Wouter van der Steen kan het niet geloven. Zijn ploeg geeft in de extra tijd de zege uit handen. Van 2-1 naar 2-3 in twee minuten.
Helmond Sport-keeper Wouter van der Steen kan het niet geloven. Zijn ploeg geeft in de extra tijd de zege uit handen. Van 2-1 naar 2-3 in twee minuten.

In de 37ste minuut kregen de beloften van Ajax opnieuw een domper te verwerken. Daley Sinkgraven moest, daags na zijn rentree in de Eredivisie, met knieklachten naar de kant. De harde ondergrond in Helmond speelde hem parten, waardoor hij het nog voor rust voor gezien moest houden.

Twee goals binnen een minuut
Met Aschraf El Mahdioui als vervanger van Sinkgraven trok Ajax de stand gelijk. Zakaria El Azzouzi aarzelde geen moment toen hij de bal in het zestienmetergebied voor zijn voeten kreeg. Met een pegel schoot hij Ajax naast de thuisploeg: 1-1. De vreugde over de treffer was echter slechts van korte duur. Nog geen minuut later strafte Gyrano Kerk verdedigende slordigheden van Jong Ajax af. De nummer 15 van Helmond Sport werkte de bal met een knal in de verre hoek overtuigend binnen: 2-1.

Voor de 1.900 toeschouwers leek het er lange tijd op dat er na rust geen doelpunten meer zouden vallen. De fans die kort voor het laatste fluitsignaal alvast huiswaarts keerden, zullen dan ook met verbazing op de einduitslag hebben gereageerd.

Winnende treffer
Eerst was het Steven Edwards die in de toegevoegde tijd een voorzet van Robert Muric onfortuinlijk achter zijn eigen keeper werkte. Die eigen treffer in de 91ste minuut leek de hoogst haalbare bonus voor Ajax. Maar niets bleek minder waar. Een minuut later was het opnieuw raak. El Azzouzi, de maker van de 1-1, kroonde zich tot matchwinnaar. De spits schoot op aangeven van Elton Acolatse de bevrijdende 2-3 binnen. Daarmee zorgde hij ervoor dat Jong Ajax voor de tweede keer in drie dagen een driepunter aan het totaal kon toevoegen. De busreis van Helmond naar Amsterdam werd er op slag een stuk aangenamer van.

Opstelling Jong Ajax: Onana, Van Rhijn, vd Hoorn, Warmerdam, Dankerlui (50. Lartey Sanniez), Clement, Sinkgraven (37. El Mahdioui), Nouri (76. Acolatse), Muric, El Azzouzi, Cerny.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots