Menu
Jong Ajax sluit af met gelijkspel

Jong Ajax sluit af met gelijkspel

Landskampioen Jong Ajax heeft de competitie afgesloten met een gelijkspel. De uitwedstrijd tegen Jong De Graafschap eindigde in 1-1. Ajax kwam in de eerste helft op achterstand, maar Nick Koppers maakte in de 73ste minuut de gelijkmaker.

Trainers Adrie Koster en Aron Winter lieten in Doetinchem veel spelers uit de A-jeugd debuteren in het elftal van Jong Ajax. De Amsterdammers kwamen op De Vijverberg na 23 minuten op achterstand toen Leon Broekhof met een prachtige vrije trap doelman Maarten Stekelenburg kansloos liet. ,,In de eerste helft liep het nog niet echt lekker", aldus Koster. ,,Maar na een paar omzettingen in de rust ging het de tweede helft beter."

Invaller en Jong Ajax-debutant Koppers tekende in de 73ste minuut voor de terechte gelijkmaker. ,,We kregen steeds meer grip op De Graafschap en hadden het kunnen afmaken", zei Koster. ,,In de slotfase kregen we een paar goede kansen om met de winst naar huis te gaan, maar De Graafschap was ook nog een keer dicht bij de winnende treffer."

Voor Koster en Winter was het de laatste officiƫle wedstrijd als trainers van Jong Ajax. Het duo verlaat dit seizoen de club. ,,De competitie is afgesloten", zei Koster. ,,Maar het is nog niet helemaal voorbij. Vrijdag spelen we op de Toekomst de benefietwedstrijd tegen Jong Liverpool en dinsdag komen we in de ArenA in actie tegen de Suriprofs."

Opstelling Jong Ajax:
Stekelenburg; Brinkman, Mac Intosh, Ottenhoff, Schildwacht; Van der Heijden, Manucharyan, Claasen; Hasselbaink (67. Schouw), Yildirim (60. Koppers), Lazic.

Opstelling Jong De Graafschap:
Amezrine; Bot (86. Keurentjes), Drost, Keller (63. Van der Heiden), Broekhof; Terschegget, Kolf, Overgoor (77. Bugdayci), El Hassnaoui, Jebens, Assaidi.

Kijk hier voor meer informatie over de kaartverkoop van Jong Ajax - Jong Liverpool