Menu
Jong Ajax sluit seizoen af met monsterzege

Jong Ajax sluit seizoen af met monsterzege

Jong Ajax heeft het seizoen afgesloten als meest scorende ploeg van de Keuken Kampioen Divisie. . Op Sportpark de Toekomst werd het dankzij doelpunten van Dani de Wit, Vaclav Cerny, Lassina Traoré, Danilo Pereira, Perr Schuurs (2) en Ché Nunnely (2) maar liefst 8-0 tegen Almere City.

Effectieve eerste helft
Het was Almere dat iets beter aan de wedstrijd begon, maar de eerste afstandsschoten waren een makkelijke prooi voor doelman Dominik Kotarski. Gaandeweg de eerste helft kwam Jong Ajax echter beter in de wedstrijd en drukte Almere steeds verder terug. Na een eerste kans voor Cerny was het De Wit die een voorzet van Danilo prima binnenkopte. Enkele minuten later speelde Cerny zich vrij rond de penaltystip en schoot hard binnen.

Almere leek met het hoofd al bij de play-offs, al kreeg het wel een goede kopkans via Niek Vossebelt. Toch hoefde Jong Ajax zelf niet eens veel moeite te doen om de score uit te breiden, want Almere hielp Jong Ajax een handje. Hands binnen het strafschopgebied betekende een strafschop die werd benut door Traoré, en even later werd een hard schot uitstekend uit het doel geranseld door Vossebelt. Helaas voor Almere was Vossebelt niet de keeper: hij kreeg dus rood en Jong Ajax wederom een strafschop. Dit keer mocht Danilo aanleggen van elf meter: 4-0.

Mitchel Bakker is blij met wéér een Ajax-goal.
Mitchel Bakker is blij met wéér een Ajax-goal.

Ook na rust zelfde spelbeeld
Michael Reiziger bracht na rust met Ché Nunnely en Jurgen Ekkelenkamp twee frisse krachten in de ploeg en zag zijn team bijna direct op 5-0 komen. Dit keer was het Schuurs die van afstand hard binnen schoot. Jong Ajax bleef aanvallen, en hoewel Almere graag de score op 5-0 wilde houden, lag tien minuten later de 6-0 erin. Weer was het Schuurs die van ruime afstand de bal achter Etemadi poeierde.

Jong Ajax probeerde de score nog wel op te voeren, kreeg ook aardige kansen, maar moest tot de 88e minuut wachten tot er weer gescoord werd. Invaller Nunnely rondde een mooie aanval af en maakte de zevenklapper compleet. Een minuut later scoorde diezelfde Nunnely weer en zorgde zo voor de grootste overwinning van het seizoen.

Ondanks de 8-0-overwinning sluit Jong Ajax het seizoen af op een teleurstellende 11e plek, maar is het met 81 doelpunten wél de meest scorende ploeg geweest van de Keuken Kampioen Divisie.

Jong Ajax – Almere City 8-0 (4-0), 20. De Wit 1-0, 23. Cerny 2-0, 37. Traoré 3-0 (pen.), 45+1. Danilo 4-0 (pen.), 48. Schuurs 5-0, 59. Schuurs 6-0, 88. Nunnely 7-0, 90. Nunnely 8-0

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Timber, Schuurs, Botman (70. Bakboord), Bakker, Bijleveld, Gravenberch, De Wit (46. Ekkelenkamp), Cerny, Traoré (46. Nunnely), Danilo

Lees ook: NextGen Series terug in Olympisch Stadion

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Pro Shots