Menu
Jong Ajax sluit seizoen af met verlies

Jong Ajax sluit seizoen af met verlies

Jong Ajax heeft de competitie afgesloten met een 1-0 nederlaag tegen NEC. In Nijmegen maakte Bob Verweij in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij voorkwam daarmee dat NEC degradeert.

Voor Jong Ajax stond er in Nijmegen weinig meer op het spel. Toch kreeg NEC de overwinning zeker niet cadeau. Ajax speelde een goede eerste helft en creëerde een behoorlijk aantal kansen. Pas in de tweede helft werd het minder bij de jonge Amsterdammers. NEC-er Verweij maakte in de 60ste minuut uit een spelhervatting de enige treffer van de wedstrijd. Jong Ajax kreeg ook in de tweede helft kansen, maar de gelijkmaker werd niet gemaakt. ,,Een goede eerste helft, maar daarna zakten we in”, zei Aron Winter, die een aantal spelers miste vanwege interlandverplichtingen.

Jong Ajax eindigde door de nederlaag als vierde op de ranglijst. ,,Veel spelers hebben progressie gemaakt en ook was ons spel bij vlagen heel goed", analyseerde Winter de afgelopen twaalf maanden. ,,Maar we hebben het in de beker en de competitie te vaak uit handen gegeven.” Volgend seizoen deelt Winter zijn taken als hoofdcoach van Jong Ajax met Adrie Koster. ,,Daar kijk ik naar uit", zegt Winter over de samenwerking die eigenlijk al een beetje begonnen is. ,,De afgelopen tijd hebben we al heel wat gesprekken met elkaar gevoerd."


Opstelling Jong Ajax
Van Duin; Will, Timisela, Liesdek, Sterk (60. Van der Heijden); Huisman, Keizer, Yildirim; Lewis (31. Vorstermans), Tayeb (60. Schell), Martina.