Menu
Jong Ajax speelt 0-0 tegen Boca

Jong Ajax speelt 0-0 tegen Boca

Jong Ajax heeft vrijdagochtend de oefenwedstrijd tegen Boca Juniors met 0-0 gelijkgespeeld. In aanloop naar de International Soccer 7’s oefende het team van Gery Vink op het kunstgras van de Hong Kong Football Club tegen de leeftijdsgenoten uit Argentinië.

Na een aantal bloedhete dagen in het warme Hong Kong werden de spelers van Jong Ajax vrijdagochtend verblijd met een regenbui. Door de neerslag daalde de temperatuur in Azië tot ‘slechts’ 26 graden. Prima omstandigheden voor een oefenduel in aanloop naar het internationale voetbaltoernooi waar Ajax voor het tweede jaar op rij aan deelneemt.

Ook Boca Juniors U-19 behoort tot het deelnemersveld in Hong Kong. Het jeugdteam uit Argentinië speelt in groep B, terwijl Jong Ajax in groep D is ingedeeld. Om alvast aan de toernooivorm (7 tegen 7, 2 keer 7 minuten per wedstrijd) te wennen bestond de wedstrijd uit drie helften van zeven minuten. Net als tijdens de reguliere veertien minuten leverde ook de ‘derde helft’ geen goals op.

De oefenwedstrijd werd door de technische staf van titelverdediger Aston Villa met interesse bekeken. Ook de spelers en staf van Liverpool bekeken de verrichtingen van Ajax en Boca Juniors in het stadion van HKFC waar dit weekend vele wedstrijden op het programma staan. Na afloop van
Ajax – Boca oefenden ook Liverpool en Aston Villa tegen elkaar op het kunstgras.

De vrijdagmiddag werd door de selectie van Jong Ajax benut om een bezoekje aan Stanley (toeristische attractie in Hong Kong) te brengen. Zaterdag begint het toernooi voor Ajax met een wedstrijd tegen gastheer Hong Kong Football Club. Fourway Rangers en Kitchee zijn de overige tegenstanders van Ajax in poule D.

Tekst en foto’s: Titan 24

Roly Bonevacia is in een fel duel verwikkeld met zijn tegenstander. Roly Bonevacia is in een fel duel verwikkeld met zijn tegenstander.
Gery Vink instrueert zijn spelers. Gery Vink instrueert zijn spelers.