Menu
Jong Ajax speelt gelijk in beker

Jong Ajax speelt gelijk in beker

Jong Ajax heeft de tweede wedstrijd in de poulefase van de KNVB Beker voor Beloftenteams gelijkgespeeld. In Volendam werd het 2-2 tegen de plaatselijke beloftes.

Trainer Adrie Koster kon over flink wat spelers beschikken die normaliter deel uitmaken van de A-selectie. Zo speelden Ismaïl Aissati, Dennis Gentenaar, Vurnon Anita, Javier Martina en Leonardo vanaf de eerste minuut mee. Het was de Braziliaan, die na twee minuten Jong Ajax al op een voorsprong had kunnen schieten. Oog in oog met de doelman van Volendam wist de vleugelspeler het hoofd niet koel te houden.

Ajax behield ook na de enorme kans voor Leonardo een veldoverwicht en kreeg enkele prima mogelijkheden, voordat Laurent Delorge na een kwartier de score opende. De Belg was als centrale verdediger gepositioneerd en werd op maat bediend door Darko Bodul. Na de treffer zakte het spelpeil van Jong Ajax wat in. Desondanks verzuimde de beloftenploeg de marge te verdubbelen. ,,Toen had het eigenlijk al 0-3 moeten staan", baalde Koster na afloop.

Die onzorgvuldigheid kwam Jong Ajax duur te staan. In de 65ste minuut had Gentenaar geen passend antwoord op een pegel van grote afstand: 1-1. Zes minuten voor het einde van de wedstrijd leken de Jong Ajacieden alsnog de zege binnen te halen. Op aangeven van Leonardo bezorgde Vurnon Anita de Amsterdammers een nieuwe voorsprong: 1-2. Jong Ajax was nauwelijks uitgejuicht of de eerste en beste aanval vanaf de aftrap resulteerde in een gekke dwarrelbal over de verbouwereerde Gentenaar. Ajax zette nog één keer aan, maar een geplaatste bal van Leonardo trof geen doel. ,,Het is niet te bevatten dat we deze wedstrijd niet hebben gewonnen", sprak de coach, die wel wist hoe dat kwam. ,,De eindpass was slordig."

,,Toch staan we er nog goed voor", wierp Koster een blik op de stand. ,,Met de eerdere overwinning op Jong FC Omniworld en dit punt blijven we op koers liggen voor de volgende ronde. En in deze poule zijn wij eigenlijk verplicht om verder te gaan." Jong Ajax treft in het bekertoernooi op 13 oktober op de Toekomst Jong AGOVV. De laatste wedstrijd in de poulefase, waarin twee teams doorbekeren, is tegen Jong FC Utrecht.