Menu
Jong Ajax speelt gelijk tegen Heerenveen

Jong Ajax speelt gelijk tegen Heerenveen

Jong Ajax heeft maandagavond op sportcomplex de Toekomst gelijkgespeeld tegen Jong Heerenveen/Emmen: 1-1. Ernesto Seymonson scoorde namens het Fries/Drentse combinatieteam. Nicolas Lodeiro maakte in de tweede helft de gelijkmaker.

Eerder dit seizoen werd het een doelpuntrijk duel op Friese voetbalgrond. Jong Heerenveen/Emmen won met 5-2 van Jong Ajax. Maandagavond verliep het op sportcomplex de Toekomst iets anders. Jong Ajax en Jong Heerenveen/Emmen startten beiden sterk aan het duel en waren zeer aan elkaar gewaagd. De Beloften vertoonden goed positiespel en snelle, mooie combinaties.

De gasten hadden in de openingsfase de beste kans om te scoren. Een goede voorzet van Enrico Patrick op Ernesto Seymonson leidde bijna de 0-1 binnen. Seymonson kwam echter net niet bij de bal. Kort na de eerste aanval van Heerenveen/Emmen was het even schrikken achterin bij Jong Ajax. Een korte terugspeelbal van Johan Kappelhof leidde tot een duel om de bal tussen doelman Marco Bizot en Seymonson. De Ajacied redde goed.

Nicolas Lodeiro maakt in de tweede helft de gelijkmaker. Nicolas Lodeiro maakt in de tweede helft de gelijkmaker.

Na twintig minuten spelen kreeg Geoffrey Castillion – die zondag zijn debuut maakte in het eerste elftal – een fraaie kans. De boomlange spits schoot in de korte hoek. Vanuit de rebound kreeg Lodeiro een zeer goede schietkans vlak voor het doel. Hij raakte de bal echter niet goed, waardoor de kans verloren ging. Castillion schudde na een halfuur spelen de tegenstander wakker door onverwachts op doel te schieten. Een snoeihard afstandsschot van de spits ging maar net over. Toch was het Heerenveen/Emmen dat op voorsprong kwam door een doelpunt van de gevaarlijke Seymonson. De aanvaller kopte na een goede voorzet van Quenten Martinus de 0-1 binnen.

In het tweede bedrijf pakte het elftal van Gery Vink en Yannis Anastasiou het spel weer goed op. Dat resulteerde al gauw in fraaie kansen én een doelpunt. Tien minuten na rust scoorde Lodeiro de gelijkmaker na een goed uitgevoerd een-tweetje met Castillion. De kersverse Ajax 1-debutant kon kort daarna de bal achter doelman Rene Oosterhof tikken, maar weer kwam hij er niet bij.

Jong Ajax bleef loeren op een tweede treffer. Invaller Terell Ondaan kreeg een goede kopkans nadat keeper Oosterhof ver uit zijn doel liep. Maar de beste mogelijkheid was (weer) voor Castillion die wederom fraai werd aangespeeld door Lodeiro. De spits schoot in het zestienmetergebied snoeihard tegen de lat. Ook Dico Koppers probeerde kort daarna te scoren door in de korte hoek te schieten. Oosterhof redde echter goed.

Castillion had in de slotfase opnieuw de kans om te scoren. Hij rondde voor het doel van de gasten rommelig af. Zo vond ook trainer Gery Vink na afloop. ,,Je ziet dat Geoffrey stappen heeft gemaakt. Nu moet hij meedogenlozer worden in de zestien.''

Jong Ajax had kunnen winnen van het Fries/Drentse combinatieteam. ,,Gezien de kansen mag je niet tevreden zijn met een 1-1 eindstand'', aldus trainer Vink. ,,Je mag wél tevreden zijn over het creëren van de kansen. Ook over de inzet en de de ontwikkeling van de spelers. Jong Ajax is een doorstroomelftal. Wij moeten de jongens klaarstomen voor het eerste elftal. De stappen die gemaakt worden, daar ben ik tevreden over.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Gerard van Hees/Ajax.nl

Geoffrey Castillion creëerde veel kansen tegen Heerenveen/Emmen. Geoffrey Castillion creëerde veel kansen tegen Heerenveen/Emmen.
Mitchell Donald kopt over. Mitchell Donald kopt over.
Marco Bizot let goed op de Fries/Drentse aanvallers. Marco Bizot let goed op de Fries/Drentse aanvallers.
Florian Jozefzoon loopt drie man voorbij. Florian Jozefzoon loopt drie man voorbij.