Menu
Jong Ajax speelt Jong AGOVV 'kapot'

Jong Ajax speelt Jong AGOVV 'kapot'

Jong Ajax heeft de bekerwedstrijd tegen Jong AGOVV met 4-0 gewonnen. Evander Sno (2x), Stanton Lewis en Kennedy tekenden voor de treffers. De ploeg van trainer Adrie Koster is dichtbij een plek in de volgende ronde van het KNVB Bekertoernooi voor Beloftenelftallen.

Stanton Lewis was als aanvallende middenvelder voortdurend gevaarlijk. Stanton Lewis was als aanvallende middenvelder voortdurend gevaarlijk.

Jong Ajax kreeg maandag versterking van een handvol spelers uit de A-selectie. Hans Vonk, Oleguer, Kennedy en Evander Sno waarborgden de routine en ervaring in de ploeg van trainer Adrie Koster. Hetzelfde gold voor Laurent Delorge. De Belg traint en speelt permanent bij de Beloften.

Ook zonder de ervaring en klasse van de A-selectiespelers had Jong Ajax waarschijnlijk wel gewonnen van Jong AGOVV. Het lukte de Gelderlanders geen moment om het de thuisploeg echt lastig te maken. Routiniers Vonk en Oleguer, oftewel de keeper en een centrale verdediger, werden bij hun rentree zelfs geen moment écht getest. Jong AGOVV kwam bijna nooit voorbij de middenlinie van de Amsterdammers.

Danilo (links) en aanvoerder Toby Alderweireld ontfutselen een tegenstander de bal. Danilo (links) en aanvoerder Toby Alderweireld ontfutselen een tegenstander de bal.

Op het middenveld van Jong Ajax belichaamde Stanton Lewis de jeugdige bravoure bij Jong Ajax. De frivool spelende Zuid-Afrikaan gleed na 21 minuten een voorzet van Kennedy probleemloos voorbij Ale Geert de Vries. In tegenstelling tot Vonk werd de doelman van Jong AGOVV wél echt op de proef gesteld. Doorlopend zelfs. De arme De Vries werd dan ook nauwelijks gesteund door zijn verdedigers. Een fraaie combinatie tussen Sno en Danilo sneed zelfs dwars door de Apeldoornse verdediging. Sno rondde de aanval prima af (2-0).

Naast Lewis kon ook rechtsback Nathaniël Will terugkijken op een prima wedstrijd. De verdediger meldde zich meermaals voorin. Will stond aan de basis van menig gevaarlijke aanval.

Dat het de ploeg uit Apeldoorn maandagavond helemaal niet meezat, werd tien minuten voor tijd wel duidelijk. Kennedy had eigenlijk afgevlagd moeten worden wegens buitenspel. De Ajacied mocht gewoon door. De rechtsbuiten besloot zijn rush met een voorzet op maat richting Sno. Het was voor de gelegenheidsspits vervolgens een koud kunstje om zijn tweede treffer te maken. Vlak voor tijd schoot Kennedy zelf ook nog eens raak: 4-0.

Kennedy en Evander Sno feliciteren Stanton Lewis met zijn treffer. Kennedy en Evander Sno feliciteren Stanton Lewis met zijn treffer.

In de afsluitende poulewedstrijd tegen Jong FC Utrecht (op 15 december) kunnen de Jong Ajacieden zich definitief plaatsen voor de volgende bekerronde. De nummers 1 en 2 in iedere poule plaatsen zich automatisch voor de volgende ronde van het bekertoernooi voor Beloftenelftallen. Jong Ajax voert de ranglijst met zeven punten aan. Naaste belagers Jong FC Volendam en Jong FC Utrecht (de Utrechters spelen ook nog een bekerduel tegen Jong AGOVV, de Volendammers treffen alleen Jong FC Omniworld nog) kunnen de Ajacieden nog voorbij.

,,Met deze overwinning hebben we weer een stap in de goede richting gezet’’, keek trainer Adrie Koster na afloop tevreden terug. ,,Over de vier doelpunten kan ik al helemaal niet ontevreden zijn. Soms leden we wel te veel balverlies.’’ Jong AGOVV kon de Ajacieden eigenlijk alleen de eerste helft bijbenen. Koster: ,,Toen kon de tegenstander het allemaal nog aardig belopen. Ook op hun enthousiasme bleven ze aardig bij. Maar toen ze eenmaal vermoeid raakten, hebben we het goed afgemaakt. We hebben AGOVV uiteindelijk kapot gespeeld.’’

Opstelling Jong Ajax:
Vonk; Will, Oleguer, Alderweireld, Supusepa (83. Candan); Delorge, Lewis (83. Hasselbaink), Danilo; Kennedy, Sno en Lazic (69. Schell).

Bekijk dinsdag ook de samenvatting van Jong Ajax - Jong AGOVV op Ajax TV.
Ga nu alvast naar de website van Ajax TV >>

Evander Sno speelde de gehele wedstrijd als spits. De Ajacied schoot tweemaal raak. Evander Sno speelde de gehele wedstrijd als spits. De Ajacied schoot tweemaal raak.
Jong Ajax-trainer Adrie Koster zag dat zijn ploeg tegen Jong AGOVV nooit in de problemen kwam. Jong Ajax-trainer Adrie Koster zag dat zijn ploeg tegen Jong AGOVV nooit in de problemen kwam.
Spits Evander Sno feliciteert Kennedy met zijn treffer. De Zweed bepaalde de einstand op 4-0. Spits Evander Sno feliciteert Kennedy met zijn treffer. De Zweed bepaalde de einstand op 4-0.
Rechtsback Nathaniël Will speelde een sterke wedstrijd. Rechtsback Nathaniël Will speelde een sterke wedstrijd.