Menu
Jong Ajax start goed in beker

Jong Ajax start goed in beker

Jong Ajax is de strijd om de Beloftenbeker uitstekend begonnen. Op de Toekomst was de ploeg van Adrie Koster en Aron Winter in de eerste poulewedstrijd met 4-1 te sterk voor Jong FC Omniworld.

Danilo tekende voor de vierde en tevens laatste treffer van Ajax. Danilo tekende voor de vierde en tevens laatste treffer van Ajax.

Niemand wist wie ‘m maakte, het doelpunt van Jong Ajax in de eerste minuut. De speaker niet, de toeschouwers niet, de trainer niet, de spelers niet en zelfs scheidsrechter De Goeij niet. De bal belandde na een hoekschop van Albert Luque in het strafschopgebied en verdween daarna op 'geheimzinnige wijze' over de doellijn. ,,Het was niet te zien”, aldus de arbiter. ,,Op het formulier komt ‘eigen doelpunt’ te staan.”

Toen iedereen nog aan het filosoferen was over de doelpuntenmaker, was het alweer 2-0. Edgar Manucharyan reageerde alert bij een foute uittrap van de keeper en verdubbelde de voorsprong. Voor rust bouwden Albert Luque (die later geblesseerd uitviel) en Danilo de voorsprong uit naar 4-0. Luque benutte op fraaie wijze een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld en Danilo liet zien een koele afmaker te zijn, toen hij na een pass van achteruit alleen op de keeper af kwam. ,,Het was heel snel beslist”, zag ook trainer Adrie Koster. ,,Maar ik vond dat we in de tweede helft de voorsprong hadden moeten uitbouwen. In die tweede helft verlies je eigenlijk met 0-1.”

Daley Blind droeg tegen Omniworld de aanvoerdersband. Daley Blind droeg tegen Omniworld de aanvoerdersband.

In de tweede helft werd het spel van Jong Ajax inderdaad minder en kon Omniworld nog een doelpuntje meepikken. Maar toch was Ajax ook de tweede 45 minuten veruit de beste ploeg op het veld. De kritische noot van Koster is logisch. Volgende week staat immers de kleine Klassieker op het programma. Jong Ajax begint de Beloftencompetitie met een thuiswedstrijd tegen Jong Feyenoord. ,,Dat is een tegenstander van een heel ander kaliber”, zei Koster over de promovendus uit Rotterdam. Aanvoerder Daley Blind deelde die mening. ,,Feyenoord is altijd een heel lastige tegenstander, maar we moeten gewoon voor de drie punten gaan.”

Jong Ajax speelt 8 september zijn tweede bekerwedstrijd uit tegen Jong FC Volendam. Jong FC Utrecht, en Jong AGOVV zijn de andere twee tegenstanders van Jong Ajax in de poule.

Opstelling Jong Ajax: Ouwerkerk; Mac Intosh, Alderweireld, Blind, Supusepa; Claasen, Danilo, Krohn-Dehli (60. Goossens); Luque (60. Schell), Bodul, Manucharyan (60. Lewis).

Daylon Claasen speelde zijn eerste officiële duel als Ajacied. De Zuid-Afrikaan kwam deze zomer over van Ajax Cape Town. Daylon Claasen speelde zijn eerste officiële duel als Ajacied. De Zuid-Afrikaan kwam deze zomer over van Ajax Cape Town.
Voor aanvang van het duel werd een minuut stilte gehouden voor Henk Timman, de voormalig Ajax-bestuurder, die in de nacht van zondag op maandag is overleden. Voor aanvang van het duel werd een minuut stilte gehouden voor Henk Timman, de voormalig Ajax-bestuurder, die in de nacht van zondag op maandag is overleden.
Darko Bodul is de nieuwe spits van Jong Ajax. De Kroaat scoorde niet, maar maakte wel een heel sterke indruk. Darko Bodul is de nieuwe spits van Jong Ajax. De Kroaat scoorde niet, maar maakte wel een heel sterke indruk.
Toby Alderweireld feliciteert Albert Luque met zijn doelpunt. De Spanjaard speelde een uitstekende wedstrijd, maar viel in de tweede helft geblesseerd uit. Toby Alderweireld feliciteert Albert Luque met zijn doelpunt. De Spanjaard speelde een uitstekende wedstrijd, maar viel in de tweede helft geblesseerd uit.
Calvin Mac Intosh hield het rechts in de verdediging uitstekend dicht. Calvin Mac Intosh hield het rechts in de verdediging uitstekend dicht.