Menu
Jong Ajax start in Breda

Jong Ajax start in Breda

De KNVB heeft de nieuwe indeling van de Beloftencompetitie bekendgemaakt. Doordat Jong Ajax in de voorronde bij de eerste vier ploegen eindigde, komt het team van trainers Gery Vink en John Bosman uit in de Divisie A. De Ajacieden starten de competitie op 22 oktober met een uitwedstrijd bij Jong NAC Breda.

De KNVB koos dit seizoen voor een nieuwe opzet van de Beloftencompetitie. In de eerste zeven weken van het seizoen speelden acht teams per poule (drie poules) een halve competitie tegen elkaar. Vorige week maandag was de laatste speelronde daarvan.

In de volledige competitie werden de bovenste vier teams van elke poule bij elkaar geplaatst en de onderste vier van elke poule bij elkaar, om vervolgens in twee poules met twaalf teams een volledige competitie (uit en thuis tegen elkaar) met 22 speelrondes af te werken vanaf 22 oktober 2012 t/m 13 mei 2013.

Jong Ajax eindigde als tweede in de voorrondes, met 14 punten uit 7 wedstrijden, twee punten achter Jong sc Heerenveen. Trainer Gery Vink ziet de uitdaging van de nieuwe competitie: ,,We zitten nu bij de top twaalf en dat zullen interessante duels worden. We kunnen nu écht aan de bak," gaf de trainer vorige week na de gewonnen wedstrijd bij Jong De Graafschap aan.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

Kijk hier voor het volledige competitieschema van Jong Ajax