Menu
Jong Ajax start met nieuw seizoen

Jong Ajax start met nieuw seizoen

Jong Ajax is maandag aan het nieuwe seizoen begonnen. Even voor twaalven stapten de spelers en de trainers het trainingsveld op. Nadat er in de ochtend medische testen waren uitgevoerd, volgde een korte oefensessie in de buitenlucht.

Met trainer Gery Vink voorop lopen de Jong Ajacieden, gehuld in de roodzwarte trainingstenues, het trainingsveld op. Het beloftenelftal kent veel nieuwe gezichten. De talentvolle spelers Tom Boere, Ricardo Kip, Joeri de Kamps, Ruben Ligeon en Warner Hahn werden afgelopen seizoen nog kampioen van Nederland met de A1. Yener Arica en Chiel Kramer komen uit de A2. Ricardo van Rhijn en Henri Toivomaki zijn de vertrouwde gezichten in Jong Ajax. Vorig seizoen speelden zij ook in het beloftenteam. Een onbekend gezicht tussen de Jong Ajacieden is Harry Forrester. De Engelse speler loopt twee weken stage bij Ajax.

Mounir El Hamdaoui is ook tijdens de training van Jong Ajax aan het werk te zien, net als Ismaïl Aissati. Aissati keert weer terug op Amsterdamse bodem na een jaar verhuurd te zijn aan Vitesse. Hij ontbrak tijdens het trainingskamp in De Lutte wegens privéomstandigheden.

Gery Vink in gesprek met John Bosman en Edgar Davids. Gery Vink in gesprek met John Bosman en Edgar Davids.

Maar niet alleen in de spelersgroep zijn er veranderingen. Oud-speler John Bosman is de nieuwe assistent-trainer van Jong Ajax. Bosman neemt tevens de individuele trainingen op zich. Ook Edgar Davids, hij loopt stage bij Jong Ajax voor zijn opleiding 'trainer-coach', verruilde zijn kostuum voor het Ajax-tenue. Het beoogde lid van de Raad van Commissarissen neemt samen met Bosman deel aan een intensieve partijvorm. ,,Wie wordt de winnaar?!’’, klinkt het uit de mond van Vink, die het spel vanaf de zijlijn aanschouwde. Na enkele spannende minuten wordt er afgefloten; een gelijkspel.

De oefensessie wordt afgesloten met een soort rondo. De jongste spelers uit het beloftenelftal – Tom Boere, Ricardo Kip en Yener Arica (allen achttien jaar) – mogen als eersten in het midden plaatsnemen. De jongsten worden gauw afgelost door de oudsten, Bosman en Davids. Een plekje in het midden van de rondo ontgaat hen ook niet.

Wanneer iedereen klaar denkt te zijn met de training, volgt er lastminute nog één opdracht. Een van de Jabulani-ballen is zoek en het is aan de spelers om die bal terug te vinden. De lange zoektocht rondom en áchter het trainingsveld en tussen de struiken levert geen bal op. De zoektocht wordt daarom gestaakt. Het is nog steeds niet bekend of de adidas-bal terecht is...

Foto's en tekst: Ajax.nl

Davids doet intensief mee met een partijvorm. Davids doet intensief mee met een partijvorm.
Trainer Vink bekijkt zijn spelers van een afstand. Trainer Vink bekijkt zijn spelers van een afstand.
Ismaïl Aissati is weer terug op Amsterdamse bodem. Ismaïl Aissati is weer terug op Amsterdamse bodem.
Tijdens een rondo mogen de jongste Ajacieden in het midden staan. Tijdens een rondo mogen de jongste Ajacieden in het midden staan.
Na de training raakte één bal zoek... Na de training raakte één bal zoek...
Als de bal niet wordt gevonden, dan maar even van het zonnetje genieten! Als de bal niet wordt gevonden, dan maar even van het zonnetje genieten!