Menu

Jong Ajax start seizoen woensdag

Jong Ajax zal de voorbereiding op het seizoen woensdag beginnen. Dat doet de ploeg van de trainers Marco van Basten en John van 't Schip op De Toekomst, de nieuwe thuishaven van de kampioenen van afgelopen jaar.

Arie van Eijden gaf eerder deze week al het waarom aan van de verhuizing. ,,Het tweede elftal is het eindpunt van de jeugdafdeling. Daarom gaan ze naar de Toekomst. Dat betekent uiteraard niet dat er een verwijdering van geesten ontstaat. Alleen logistiek gezien liggen de elftallen meer uit elkaar."

Woensdag 14 juli om 11.00 uur begint de nieuwe groep van Van Basten en Van 't Schip aan de voorbereiding. De ploeg speelt vervolgens op dinsdag 20 juli een oefenwedstrijd tegen GBA in Belgiƫ. Op 24 juli wordt er bij RCH in Heemstede tegen het regioteam IJmond gevoetbald en vanaf dinsdag 27 juli gaan de talenten naar Schoorl voor een trainingskamp.

In die omgeving speelt het team nog drie oefenduels. Op 27 juli tegen VV Duinrand en op 29 juli en 31 juli komen de Ajacieden uit op het Maritiem Toernooi in Den Helder. Daar zijn Alemannia Aachen en het Helders XI-tal de opponenten.

Voor het trainingsschema van de komende week klik je hier.