Menu
Jong Ajax start Talents Cup met verlies

Jong Ajax start Talents Cup met verlies

Jong Ajax is het toernooi om de Talents Cup slecht begonnen. De openingswedstrijd tegen Jong Bayer Leverkusen ging voor de titelhouder met 2-0 verloren.

Een gebrek aan scherpte brak Jong Ajax de eerste speeldag van de Talents Cup direct lelijk op. De Amsterdamse Beloften creëerden zichzelf wel genoeg kansen, maar sprongen er slordig mee om. De Duitse leeftijdgenoten verschenen minder frequent voor het doel van Sergio Padt, maar waren wél efficiënt in de afronding. Padt kreeg niet bijzonder veel te doen, maar had toch tweemaal het nakijken: 2-0.

Donderdag speelt de ploeg van de trainers Adrie Koster en Aron Winter zijn tweede duel in de Zaanstreek. Jong Ajax neemt het die avond vanaf 19.15 uur op tegen Jong Atletico Mineiro uit Brazilië. Zaterdag worden de finales gespeeld. De Jong Ajacieden spelen in poule 2. In poule 1 strijden Jong Espanyol, Jong AZ en Chili U21 om een finaleplek. Jong Ajax is titelverdediger; de Amsterdamse Beloften legden vorig jaar beslag op de Talents Cup door onder meer de Beloften van Espanyol, Liverpool en Shakhtar Donetsk achter zich te laten. Het toernooi om de Talents Cup beleeft dit jaar zijn zevende editie.

Opstelling Jong Ajax:
Padt; Alderweireld, Wormgoor (46. Mac Intosh), Blind, Supusepa (46. Schell); Krohn-Dehli, Danilo, Goossens (46. Claasen); Manucharyan, Lewis (61. Jongebloet) en Bodul (46. Mitea).