Menu
Jong Ajax start Talents Cup met zege

Jong Ajax start Talents Cup met zege

Jong Ajax heeft zijn eerste wedstrijd van het toernooi om de Talents Cup gewonnen. In Wormerveer waren de Amsterdamse Beloften met 2-1 te sterk voor Jong Espanyol.

Alle doelpunten vielen in de eerste helft. De ploeg van trainer Adrie Koster werd na een klein halfuur op achterstand gezet. De prima spelende Stanton Lewis trok de stand kort daarop gelijk. De Zuid-Afrikaanse spits had ook een duidelijk aandeel in de tweede Amsterdamse treffer. Middenvelder Jeffrey Sarpong zette de aanval op, waarna Lewis Siem de Jong op maat bediende. De Jong, de aanvallende middenvelder werd afgelopen seizoen gekroond tot talent van de jeugdopleiding, rondde prima af. De 2-1 viel een minuut voor rust. De Amsterdammers kwamen het tweede bedrijf nauwelijks meer in de problemen. De formatie van Koster kan terugzien op een geslaagde toernooistart.

Zaterdag vervolgen de Ajacieden de strijd om de Talents Cup tegen de leeftijdgenoten van Liverpool. Jong Liverpool opende het toernooi met een zege op Sjakhtar Donetsk. De Engelsen sloegen in de laatste minuut pas toe. Oud-Ajacied Jordy Brouwer was als invaller een halfuur van de partij bij de Reds. Al te veel geluk had hij niet. Een doelpunt van Brouwer werd onterecht, vanwege vermeend buitenspel, afgekeurd.