Menu
Jong Ajax steelt show tegen Hoofddorp

Jong Ajax steelt show tegen Hoofddorp

Jong Ajax weet wel hoe een feestje tijdens de Open Dag gevierd moet worden. Voor een goed gevulde ArenA showden de mannen van de trainers Aron Winter en Maarten Stekelenburg attractief voetbal tegen Hoofddorp. Beloond met veel goals werd het niet: bij twee doelpunten van Chakib Tayeb bleef het.

Maar daar hadden de fans totaal geen problemen mee. Zwaaiend met vlaggetjes en 'Ajax' zingend lieten de supporters van jong tot oud hun passie blijken. Dat Javier Martina bijna op de maat van die muziek zijn tegenstander dolde met schaarbewegingen paste precies in de sfeervolle ambiance.

Martina liet in de zeventiende minuut over rechts de fans weer smullen met mooie passeeracties en gaf vervolgens de bal op maat voor Chakib Tayeb. Die tikte keurig binnen, 1-0.

Nog geen minuut later klonk er een verbaasde kreet vanuit het publiek. 'Hoe kan ie die nou missen mama?!', vroeg een jonge fan zich af. Het mannetje doelde op een schot van Derk Boerrigter, waarna een deel van het publiek alweer in gejuich losbarstte. Maar na het hoofdschudden van de Ajacied begreep ook die juichende groep dat hij naast had gemikt.

In de tweede helft verving Cristian Supusepa aanvoerder Donovan Slijngard, stond Kees Keizer in plaats van John Goossens binnen de lijnen en mocht Murat Yildirim de plaats overnemen van Derk Boerrigter. Jong Ajax ging op dezelfde voet verder. Showmaster was nog steeds Javier Martina, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit. Wel raakte hij nog de onderkant van de lat.

Toch kwam het doelpunt er in de tweede helft van de vijftig minuten durende wedstrijd alsnog. Jeffrey Sarpong liet fraaie staaltje zien aan de linkerkant, gaf vervolgens op maat gesneden voor en Tayeb rondde droog af. De fans waren tevreden. De krentenbollen kwamen uit de tas en ondertussen stonden de artiesten te popelen om hun wedstrijd van het jaar te mogen spelen voor al die enthousiastelingen in het stadion.