Menu
Jong Ajax superieur in Eindhoven, debuut Orejuela

Jong Ajax superieur in Eindhoven, debuut Orejuela

Spreken van een angstgegner gaat wat ver, maar feit is dat Jong Ajax het op bezoek bij Jong PSV altijd lastig had. In de Jupiler League werd nog nooit gewonnen op de Herdgang. Maar ditmaal was alles anders, de rollen waren volledig omgedraaid. Ajax was oppermachtig en degradeerde de opponent tot figurant in eigen huis: 0-3. Mateo Cassierra, David Neres en Zian Flemming tekenden voor de Amsterdamse productie. Luis Manuel Orejuela maakte zijn debuut als Ajacied.

Het duel op de Herdgang had niet alleen voor Orejuela een speciale betekenis. Mees de Wit, Azor Matusiwa en Flemming hadden voor het eerst dit seizoen een basisplaats en vanuit de A-selectie sloten Benjamin van Leer, Damil Dankerlui en Neres aan. 

Zeeën van tijd
De vaste spits, Cassierra, was eveneens van de partij en tekende al vlot voor zijn derde treffer in evenzovele wedstrijden. De Colombiaan werd weggestoken, had zeeën van tijd in de Eindhovense zestien en haalde vervolgens de trekker over: 0-1. 

De voorsprong was verdiend, Jong Ajax was de eerste 25 minuten superieur. De Amsterdammers verzuimden aanvankelijk alleen de score verder uit te bouwen. Flemming kreeg een grote kans, maar kwam niet verder dan een krachteloze schuiver in de handen van doelman Eloy Room. De goalie kon later met de benen ook redden op een inzet van Orejuela. 

Na een klein halfuur spelen kwam Jong PSV voorzichtig wat beter in de wedstrijd. Jong Ajax moest iets meer Brabants balbezit toestaan, zonder dat het tot concreet doelgevaar leidde overigens. Uiteindelijk gingen de Ajacieden met een zeer comfortabel gevoel aan de thee. In de 42ste minuut zorgde Neres voor de 0-2. Ongeveer vanaf dezelfde plek als bij de 0-1 van Cassiera, gaf de Braziliaan goalie Room het nakijken.

Rust op de Herdgang. #JongAjax leidt met 0-2 door treffers van Mateo Cassierra en David Neres. #jpsjaj pic.twitter.com/TgRZe100FT

— AFC Ajax (@AFCAjax) 1 september 2017

Spierballen getoond
In de tweede helft moest Jong PSV komen. Dat probeerde de gastheer ook wel, maar wederom stond Jong Ajax nauwelijks gevaar toe. Ook niet nadat bij PSV na 63 minuten een dubbele wissel was doorgevoerd. Een zestal minuten daarvoor had Jong Ajax het laatste restje spanning uit de wedstrijd genomen door de marge naar drie te tillen. Flemming schoot een vrije trap binnen en toonde als vanouds zijn spierballen na een treffer, maar mocht Room dankbaar zijn. De goalie ging bepaald niet vrijuit bij de inzet over de grond van Flemming.  

In de slotfase zette Jong PSV nog wel wat aan op jacht naar een eretreffer, maar die kwam er niet. Dat mocht op het conto worden geschreven van Van Leer, die vlak voor tijd katachtig redde op een afstandsschot vanaf links. Een clean sheet maakte een mooie avond compleet voor Jong Ajax, dat met 9 uit 3 de enige nog foutloze ploeg in de Jupiler League is.

90+3. Het eindsignaal klinkt op de Herdgang. #JongAjax is superieur, wint met 0-3 en blijft foutloos in de Jupiler League. #jpsjaj pic.twitter.com/WhI68YKUIk

— AFC Ajax (@AFCAjax) 1 september 2017

Scoreverloop: 9. Cassierra 0-1, 42. Neres 0-2, 56. Flemming 0-3

Opstelling Jong Ajax: Van Leer, Orejuela, Sidoel, Doekhi, Dankerlui, Matusiwa, Flemming, Bijleveld, Neres, Cassierra, M. de Wit (83. Boultam)

Een thuiswedstrijd van Jong Ajax bijwonen? Klik hier voor meer informatie.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: ProShots