Menu
Jong Ajax te sterk voor NAC

Jong Ajax te sterk voor NAC

Jong Ajax heeft de competitiewedstrijd tegen Jong NAC met 2-1 gewonnen. Leonardo en Javier Martina bezorgden Ajax een 2-0-voorsprong. NAC scoorde tien minuten voor tijd tegen.

Javier Martina was één van de uitblinkers bij Jong Ajax. Hij maakte de 2-0. Javier Martina was één van de uitblinkers bij Jong Ajax. Hij maakte de 2-0.

Ondanks de overwinning was Aron Winter niet tevreden over de prestatie van zijn ploeg. De trainer vond dat Jong NAC gespaard werd. ,,We hadden het voor rust al moeten afmaken”, zei de trainer over het overwicht dat zijn ploeg onbenut liet. Ook aanvoerder Donovan Slijngard vond dat Jong Ajax het zichzelf onnodig moeilijk maakte. ,,We waren veel sterker dan NAC, maar toch kwamen we in de slotfase nog onder druk te staan. Dat had niet gehoeven.”

Jong Ajax had maandagavond op de Toekomst inderdaad met grotere cijfers kunnen en moeten winnen. De Amsterdammers gingen voortvarend van start en pakten al na acht minuten een 1-0-voorsprong. De bal belandde na een mooie combinatie tussen Jeffrey Sarpong en Edgar Manucharyan voor de voeten van Leonardo, die bekwaam afrondde. Na de openingstreffer bleef Ajax dreigend. Manucharyan, die een prima eerste helft speelde, leek in de 23ste minuut de 2-0 te maken. Hij wipte de bal heel mooi over de doelman, maar werd op het laatste moment buitenspel gegeven. Mitchell Donald kreeg ook een goede mogelijk op een verdubbeling van de voorsprong. Op aangeven van Murat Yildirim schoot hij van dichtbij op de lat.

Sammy Kuffour en Leonardo deden de hele wedstrijd mee bij de Beloften. 'Leo' zette Ajax op voorsprong, Kuffour hield het achterin goed dicht. Sammy Kuffour en Leonardo deden de hele wedstrijd mee bij de Beloften. 'Leo' zette Ajax op voorsprong, Kuffour hield het achterin goed dicht.

De tweede helft begon met een grote kans voor Javier Martina. De rechteraanvaller kon vrij doorlopen naar het doel van NAC, maar stuitte op doelman Bas van Wegen. Martina, die maandag ook veel de linkerkant opzocht, sloeg een kwartier voor tijd wel toe. Van afstand schoot hij raak. Daarvoor had Sarpong nog uit een vrije trap de lat geraakt.

Door een tegentreffer van invaller Edinho Pattinama in de 81ste minuut kreeg Ajax het toch nog lastig. Jong NAC had de hele wedstrijd weinig kunnen laten zien, maar voerde in de slotfase de druk op. De Ajax-verdediging, mét Sammy Kuffour, hield knap stand en stapte na 90 minuten met een kleine, maar wel verdiende zege van het veld af. Omdat koploper Jong FC Twente maandagavond won van Jong FC Groningen, blijft Ajax tweede op de ranglijst met zeven punten achterstand.

Opstelling Jong Ajax: Van Duin; Yildirim, Kuffour, Wormgoor, Slijngard; Sarpong, Van der Heijden, Donald (67. Goossens); Martina, Manucharyan (53. Lewis), Leonardo.

Bekijk dinsdag de samenvatting en reacties op Ajax TV.
Naar de website van Ajax TV >>

Vleugelverdediger Murat Yildirim kwam vaak succesvol mee op tegen NAC. Vleugelverdediger Murat Yildirim kwam vaak succesvol mee op tegen NAC.
Jan-Arie van der Heijden zette centraal op het middenveld de lijnen uit. Jan-Arie van der Heijden zette centraal op het middenveld de lijnen uit.
John Goossens kwam in de tweede helft in het veld voor Mitchell Donald. John Goossens kwam in de tweede helft in het veld voor Mitchell Donald.