Menu
Jong Ajax ten onder in Deventer

Jong Ajax ten onder in Deventer

Jong Ajax heeft geen vervolg kunnen geven aan de mooie overwinning die afgelopen maandag werd geboekt op Telstar. In Deventer verloor de ploeg van trainers Ulderink en Stam met 2-0 van Go Ahead Eagles.

De vaste kern van Jong Ajax was van zins na het goede resultaat tegen Telstar een reeks van overwinningen op te bouwen. Maar dat kwam er tegen het afgelopen seizoen gedegradeerde Go Ahead Eagles (nog) niet van. ,,Het was een verdiende overwinning voor Go Ahead Eagles", moest Andries Ulderink ruiterlijk toegeven. De Amsterdamse formatie was een maatje te klein. ,,Misschien was het ook de ambiance in het stadion, maar we werden het eerste kwartier teruggedrongen. Pas daarna kwamen we beter in de wedstrijd. Toch was er veel balverlies en waren we veel te ongeduldig. De vrije man werd dan wel gevonden, maar dan was de steekpass weer niet goed. Dan roep je het onheil over jezelf af."

Strafschop
Al in de veertiende minuut hadden de Eagles op voorsprong kunnen komen, maar Leon de Kogel schoot de bal uit een strafschop op de paal. Ulderink: ,,Ik kon de situatie niet helemaal goed beoordelen en ik heb de beelden ook niet teruggezien, maar ik had het idee dat de strafschop wat makkelijk gegeven was."

Kort daarna stuitte Vaclav Cerny op doelman Zwarthoed. Aan Ajax-kant verrichtte Andre Onana meerdere reddingen, maar de doelman capituleerde in de 32e minuut na een kopbal van invaller Ten Den, 1-0. ,,De lopende mensen werden niet goed gevolgd, waardoor de voorzet er te makkelijk kon komen", analyseerde de trainer de openingsgoal. ,,Maar de 1-0 was terecht."

Pelle Clement in aactie tegen Randy Wolters.
Pelle Clement in aactie tegen Randy Wolters.

In de tweede helft had Sam Hendriks een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij schoot - nadat hij doelman Zwarthoed al was gepasseerd - op de paal. ,,Misschien krijg je dan een andere wedstrijd, maar het was bij ons zo gehaast", had Ulderink gezien. ,,Ze werkten allemaal keihard, maar in de samenwerking lieten we het afweten. Ook het geduld opbrengen, lukte onvoldoende."

Na ruim een uur spelen verdubbelde Ten Den de marge. Ulderink probeerde met de verse aanvallers Acolatse en El Azzouzi nieuw elan in te brengen, maar Jong Ajax was niet bij machte het Go Ahead Eagles lastig te maken.

Scoreverloop: 32. Ten Den 1-0, 62. Ten Den

Opstelling Jong Ajax: <.b>Onana, Lartey Sanniez, Van Bruggen, Mirani, Owusu, Clement, Nouri (60. El Mahdioui), Warmerdam, Muric (78. Acolatse), Hendriks, Cerny (78. El Azzouzi)


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Erik Pasman