Menu
Jong Ajax ten onder in Twente

Jong Ajax ten onder in Twente

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Jong FC Twente met 1-0 verloren. Hidde ter Avest maakte in de 61e minuut de enige treffer van de wedstrijd.

,,Wij hadden het meeste balbezit en FC Twente gokte op de omschakeling”, vatte trainer Andries Ulderink de wedstrijd samen. ,,Het probleem was alleen dat wij te weinig deden met dat balbezit. We kozen te vaak voor de moeilijke oplossing, hielden de bal te vaak aan onze voet en creëerden daardoor eigenlijk geen kansen.”

Volgens Ulderink voelde het duel in de Grolsch Veste een beetje als een 0-0-wedstrijd. Toch was er een team dat met de drie punten van het veld afstapte: Twente. In de 61e minuut werd Richairo Zivkovic buitenspel gegeven, waarna de thuisploeg uit de tegenaanval toesloeg. Ryo Miyaichi stuitte nog op keeper Andre Onana, maar Ter Avest scoorde uit de rebound.

Ulderink was vorige week (0-2-verlies tegen FC Emmen) nog ontevreden over de mentaliteit bij sommige spelers. Tegen Twente toonden de Ajacieden wel weer de juiste instelling. Ulderink: ,,De jongens hebben alles gegeven vanavond, daar lag het niet aan.”

Jong Ajax staat met nog drie wedstrijden te spelen op de elfde plaats in de Jupiler League. Vrijdag staat een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport op het programma.

Opstelling Jong Ajax: Onana; Tete, Sporkslede (75. Lartey Sanniez), Van Bruggen, Owusu; Bakker, Noordhoff, Warmerdam; Acolatse, Zivkovic (79. Vissie), Menig.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Ronald Bonestroo