Menu
Jong Ajax toont veerkracht

Jong Ajax toont veerkracht

Jong Ajax heeft zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De Amsterdamse Beloften speelden gelijk tegen Jong RKC Waalwijk: 3-3. Jong Ajax knokte zich wel knap terug van een 0-2 achterstand.

Op een nat en door de regen slecht bespeelbaar veld kwamen de Jong Ajacieden al vroeg op achterstand. Slordig uitverdedigen van de thuisploeg stelde Tony Varela in staat te scoren. Ajax-doelman Marco van Duin was kansloos op het van richting veranderde schot van de verdediger (0-1). De thuisploeg mocht zich vooral de tweede treffer van Jong RKC aanrekenen. Oud-Ajacied Jasper Kok baande zich dwars door de verdediging een weg richting Van Duin. Oog in oog met de Ajacied had de geboren Soestenaar de hoek voor het uitkiezen: 0-2.

Javier Martina rent juichend weg na zijn 2-2. De rechtsbuiten schaarde zich onder de beste Jong Ajacieden. Javier Martina rent juichend weg na zijn 2-2. De rechtsbuiten schaarde zich onder de beste Jong Ajacieden.

,,Bij de eerste tegengoal werd gewoon niet goed opgelet, maar de 0-2 mag nooit vallen. De tegenstander liep zo door onze as’’, keek Jong Ajax-trainer Aron Winter terug. De Beloftencoach zag dat zijn ploeg zich nog voor rust sterk herstelde. De Jong stond op de goede plaats om een doorglijdende bal hard voorbij RKC-keeper Sander Kevelaerts te schieten. Uitblinker Javier Martina bekroonde een fraaie individuele actie twee minuten later met een treffer. De rechtsbuiten, en drager van de aanvoerdersband, liet een Waalwijkse verdediger achter zich, waarna ook de keeper het nakijken had (2-2).
Winter: ,,Dat we toch weer naast RKC kwamen, bewijst dat de ploeg toch goed staat. Na de gelijkmaker domineerden wij de wedstrijd. Jong Ajax kreeg de beste kansen. Uiteindelijk hadden we vanavond moeten winnen, maar we hebben het helaas niet goed uitgespeeld.’’

Spits Chakib Tayeb schiet op doel. Jong RKC-speler Jasper Kok komt te laat. Spits Chakib Tayeb schiet op doel. Jong RKC-speler Jasper Kok komt te laat.

Chakib Tayeb hielp de Amsterdammers na een uur zelfs langs de Waalwijkers. De spits klopte Kevelaerts met een uitgekiend schot. Jong Ajax was via Martina liefst driemaal dichtbij een vierde treffer. De RKC-goalie trad tweemaal uitstekend reddend op. Martina hielp een kans zelf om zeep door de bal van heel dichtbij toch over te werken. Stanton Lewis verzuimde eerder ook al de wedstrijd te beslissen. Zo kon het gebeuren dat invaller Dave Rijkaard Jong RKC Waalwijk toch nog naast de thuisploeg bracht: 3-3.

Murat Yildirim lift de bal over het uitgestoken been van een RKC-speler. Murat Yildirim lift de bal over het uitgestoken been van een RKC-speler.

Jong Ajax speelt donderdag een oefenwedstrijd tegen de Heemskerkse hoofdklasser ADO’20. Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd tegen en bij Jong NEC.
,,We kunnen terugkijken op een goed seizoen’’, blikte Winter met het seizoenseinde in zicht alsvast iets verder terug. ,,Jammer dat we onderweg alleen wat steekjes hebben laten vallen. Bijvoorbeeld in het bekertoernooi voor Beloftenelftallen. Daarin werden we op penalty’s uitgeschakeld door Jong Stormvogels Telstar… Maar in dit elftal is het opleiden, het beter maken van spelers, heel belangrijk. Daarin zijn we geslaagd.’’

John Goossens viel al na 35 minuten uit. De aanvaller lijkt te kampen met een spierverrekking. John Goossens viel al na 35 minuten uit. De aanvaller lijkt te kampen met een spierverrekking.
Jordi Schell verving Goossens en speelde een verdienstelijke wedstrijd. Jordi Schell verving Goossens en speelde een verdienstelijke wedstrijd.
Siem de Jong gaat het duel aan met een Waalwijker. Siem de Jong gaat het duel aan met een Waalwijker.
Invaller Stanton Lewis kreeg in de slotfase een grote kans, maar schoot de bal net naast. Invaller Stanton Lewis kreeg in de slotfase een grote kans, maar schoot de bal net naast.
Jong Ajax was beter dan Jong RKC Waalwijk, maar kwam toch niet verder dan een gelijkspel. Jong Ajax was beter dan Jong RKC Waalwijk, maar kwam toch niet verder dan een gelijkspel.
Oud-profvoetballers onder elkaar: Jong Ajax-trainer Aron Winter schudt de hand van Jong RKC-coach John Feskens. Oud-profvoetballers onder elkaar: Jong Ajax-trainer Aron Winter schudt de hand van Jong RKC-coach John Feskens.