Menu

Jong Ajax troeft Ajax zaterdag af

Jong Ajax heeft in aanloop op de aanstaande bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels, volgende week dinsdag in Spakenburg, ook het zaterdagelftal van Ajax aan de zegekar gebonden. Met 8-2 waren de profs te sterk voor de amateurs.

Het zaterdagteam, dat komend seizoen in de hoogste afdeling uitkomt, is pas een week in training. Desalniettemin openden de amateurs de score tegen hun collega´s van de betaalde tak. Dat was al na één minuut spelen.

Maar nog voor het rustsignaal klonk was er van die voorsprong niets meer over. Met tactisch slim voetbal overklaste de ploeg van trainer Van 't Schip en Van Basten het andere Ajax en doelpunten van Culina, Muller van Moppes (2x) en Thomas Vermaelen benadrukten het verschil.

Culina stond dit duel in de spits geposteerd en loste daarmee Michael Krohn-Dehli af die de voorste positie in Schoorl bekleedde. ,,Jason is voorin als aanspeelpunt goed. Dat is belangrijk voor de spelers om hem heen", verklaarde Van´'t Schip. ,,Michael komt vanuit het middenveld beter tot zijn recht." Ook José Valencia, terug uit Ecuador, speelde zijn eerste minuten in Jong Ajax.

Van 't Schip was tevreden over zijn team, dat ook in de tweede helft een score van 4-1 behaalde. Nu kwamen de goals van Benson, De Ridder, Esajas (een prachtige stift in de kruising) en Muller van Moppes.

Benson kwam het laatste kwartier in het veld voor verdediger Jerold Promes. ,,We gingen toen wat anders spelen, met drie verdedigers en een extra mannetje voorin."

Komend weekeinde speelt Jong Ajax op het Hilversumtoernooi. Die twee duels zullen volledig in het teken staan van de voorbereiding op de bekerwedstrijd.

De opstelling van Jong Ajax:
Zwinkels, Kujala, Promes (75. Benson), Vermaelen, Rustenberg (60. Valencia); Lindgren, Krohn-Dehli, Muller van Moppes; De Ridder, Culina, Esajas.