Menu
Jong Ajax vecht tegen zichzelf in doelpuntloos duel

Jong Ajax vecht tegen zichzelf in doelpuntloos duel

Jong Ajax is er vanavond niet in geslaagd om op eigen veld te winnen van Jong Heracles Almelo. In een slecht duel werd niet gescoord. De bezoekende club vierde het gelijkspel als een overwinning, Ajax verliet het veld als verliezer, vooral van zichzelf. ,,Het was heel slecht", constateerde John Van den Brom na afloop.

Voor de tweede keer deze week kwam Jong Ajax in actie in de Beloftencompetitie. Afgelopen maandag werd voor eigen publiek gewonnen van Jong ADO Den Haag, donderdag stonden de Beloften van Heracles Almelo op het hoofdveld van de Toekomst. De trainer kon beschikken over keeper Bogdan Lobont, Filipe en Anthony Obodai en Rasmus Lindgren - die hersteld zijn van enkelblessures - van de A-selectie.

Na de keurige 4-1 overwinning van afgelopen maandag, hoopte trainer John van den Brom dat Jong Ajax de mindere periode die de ploeg de afgelopen weken doormaakte, de rug had toegekeerd. Maar tegen het stugge Heracles bleek niets minder waar. Het team uit Almelo, dat gemiddeld een kop groter was dan de Amsterdamse formatie, streed tegen degradatie en was supergemotiveerd.

De Ajacieden werd geen meter ruimte gegeven en daar kon de thuisploeg niets tegenin brengen. Ajax creëerde voor rust nauwelijks uitgespeelde kansen. Gaston Sangoy en Rachid Tiberkanine kopten of schoten beide een keer over, maar Rene Remie, de keeper van Heracles, hoefde daar niet van onder de indruk te raken. Rasmus Lindgren was het dichtste bij een treffer. De inzet van de Zweed ging, oog in oog met Remie, echter ook hoog over. Het meest opvallende moment in de eerste helft had niets te maken met een doelpoging. Al na vijf minuten kwam Stef Lamberink onschuldig in aanraking met Bogdan Lobont, maar hij kwam verkeerd terecht, verdraaide zijn knie en scheurde zijn kniebanden.

Na de pauze bleven Rasmus Lindren en Tom de Mul achter in de kleedkamer voor Niklas Moisander en A-junior Milano Koenders. Aan het spelbeeld veranderde echter niet veel. Esajas kreeg na tien minuten de bal in zijn voeten, toen de keeper van Heracles ver uit zijn doel was gekomen. De aanvaller haalde uit van afstand, maar de bal ging helaas naast het lege doel. Tiberkanine had in de laatste minuut alsnog de winnende treffer op zijn schoen. De Marokkaan werd met een dieptepassje weggestuurd en schoof de bal onder Remie door. Ook dit keer ging de bal aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

,,Een overwinning had ik ook niet verdiend gevonden", gaf Van den Brom na afloop toe. ,,We spelen al een langere periode minder en ook vandaag liepen we achter de feiten en de tegenstander aan. We zijn afgetroefd door een groep enthousiaste jongens. Ik heb geprobeerd de trainingen te richten op spelvreugde nu we twee wedstrijden in vier dagen moeten spelen. Het is niet gelukt en dat is verontrustend. Iedere wedstrijd die we spelen is een zware kluif. Het is niet zo dat we er niets aan gedaan hebben, want we tonen wel inzet. Maar de grootste tegenstander vanavond waren we zelf."