Menu
Jong Ajax veel te sterk voor AZ

Jong Ajax veel te sterk voor AZ

Jong Ajax heeft de eerste seizoenszege in de Eredivisie voor Beloften binnen. In Alkmaar werd Jong AZ met liefst 1-5 verslagen. Darko Bodul was met drie treffers flink op schot voor de ploeg van Adrie Koster.

Voor Jong Ajax zorgde de overwinning vooral voor opluchting. Na twee nederlagen (Jong Feyenoord en Jong NEC) en een gelijkspel (Jong Willem II) stonden de Amsterdamse beloften na de eerste drie wedstrijden van het seizoen laag op de ranglijst. ,,Gelukkig zetten we nu weer een stap omhoog", aldus een tevreden coach Adrie Koster na afloop op Sportpark 't Lood. ,,We hebben vandaag goed gespeeld."

De opstelling van Jong Ajax was ten opzichte van vorige week drastisch gewijzigd. Op vier posities in het elftal posteerde Koster een andere speler. Eén van die plekken was voor Daley Blind, die voor het eerst sinds weken weer kon spelen nadat hij geblesseerd was geraakt aan zijn hiel. Ook Siem de Jong, keeper Sergio Padt en Darko Bodul waren nieuw in de basis. A-selectiespelers Vurnon Anita en Javier Martina begonnen, net als tegen Jong NEC, eveneens vanaf de eerste minuut.

De complimenten van Koster gingen vooral uit naar zijn spits Bodul, die voor de rust Ajax op voorsprong bracht toen Jeremain Lens verkeerd terugspeelde. ,,Daardoor werden we wel in het zadel geholpen", erkende Koster. Daylon Claasen zorgde voor de 0-2-ruststand door na een mooie aanval vanaf zestien meter raak te schieten. Jong AZ, dat aantrad met krachten als Lens, Brett Holman, Kees Luijckx, Ari en Milano Koenders, raakte voor de pauze het houtwerk.

Na tien minuten in de tweede helft maakte Bodul zijn tweede doelpunt van de avond. Een corner van Blind belandde bij de spits, die de bal op de borst controleerde en netjes afrondde. Drie minuten later zorgde De Jong voor de 0-4. Nadat een aantal mooie aanvallen, die veelal liepen via de veel vrijlopende Blind en Danilo, niet tot goals werd omgezet, doelpuntte Bodul zijn derde op aangeven van Martina. Zes minuten voor het einde redde Luijckx de eer namens Jong AZ door een vrije trap achter Padt te schieten.

Kijk op Ajax TV voor een ruime samenvatting van Jong AZ - Jong Ajax >>.