Menu
Jong Ajax veel te sterk voor Jong RKC

Jong Ajax veel te sterk voor Jong RKC

Jong Ajax heeft weer een stap omhoog gezet in de Eredivisie voor Beloften. De ploeg van trainer Adrie Koster won eenvoudig met 4-0 van Jong RKC Waalwijk en staat nu vierde in de competitie.

De attente Evander Sno werkt de 4-0 binnen. De attente Evander Sno werkt de 4-0 binnen.

Koster kon over flink wat spelers beschikken uit de A-selectie. Hans Vonk stond sinds zijn terugkeer bij Ajax voor de tweede keer onder de lat bij de Beloften. Met Kennedy als rechtsbuiten, Javier Martina op de linkerflank en Evander Sno als aanspeelpunt in de punt van de aanval bestond de gehele voorhoede uit door Marco van Basten 'uitgeleende' spelers.

Jong Ajax had van Jong RKC Waalwijk geen moment iets te duchten. Met prima combinatiespel werden voor de rust al aardig wat kansen gecreëerd, maar pas in de 35ste minuut was het raak via Sno. De middenvelder annex spits kegelde een corner op maat achter RKC-goalie Stef Doedee. Vlak voor de openingstreffer werd een doelpunt van Danilo nog afgekeurd. De Belg reageerde attent op een rebound en schoot binnen, maar de scheidsrechter vond dat de keeper de bal al klemde. ,,We hadden meer moeten scoren", constateerde linksback John Goossens na afloop. ,,Dan hadden het voor de rust de wedstrijd al helemaal beslist."

Voor de derde keer op rij hield Toby Alderweireld de 'nul'. Voor de derde keer op rij hield Toby Alderweireld de 'nul'.

Die beslissing leek vlak na de pauze al te vallen. Goossens knalde een vrije trap binnen, maar doordat niemand de bal aanraakte en de scheidsrechter aangaf dat de vrije trap indirect genomen moest worden, werd de prachtige treffer afgekeurd. Zes minuten later zorgde Daley Blind alsnog voor de vroegtijdige beslissing. Martina zette op links een actie in, zijn breedtepass werd door Danilo teruggelegd waarna de instormende Blind met rechts de bal in de onderhoek plaatste.

Pas in de 83ste minuut werd de eenzame Vonk voor het eerst getest middels een afstandsschot. Even daarvoor had Jong Ajax de stand al naar 3-0 getild doordat Goossens een strafschop verwoestend binnenschoot nadat Sno naar de grond was getrokken. ,,Lekker hè?", glunderde de verdediger nog na. ,,Ik heb nog nooit een keeper naar de kruising zien duiken, maar ook al kon 'ie dat wel dan had hij deze nooit gehad." Met zijn doelpunt steeg Goossens op de topscorerslijst van Jong Ajax naar plek één. ,,En dat als linksachter. Ik stond als middenvelder altijd bekend om mijn scorend vermogen, maar dat is de laatste twee seizoenen minder geworden. Daarom is het wel lekker dat ik er nu al vijf heb inliggen."

Laurent Delorge verscheen als centrale verdediger meerdere malen voor het doel van RKC. Laurent Delorge verscheen als centrale verdediger meerdere malen voor het doel van RKC.

Vlak voor het eindsignaal zette Sno met zijn tweede doelpunt van de avond de 4-0-eindstand op het scorebord. De spits reageerde het snelst toen de bal na een schot van invaller Jordi Schell terugkwam van de deklat. ,,Een prima overwinning", vond Koster. ,,We zijn niet in de problemen gebracht, alleen hadden we het op sommige momenten beter moeten uitspelen. De eindpass was zo nu en dan niet goed." Ook de trainer erkende dat zijn elftal al voor de rust meer had moeten scoren. ,,Gelukkig deden we dat na de rust wel. Dat kwam ook doordat RKC Waalwijk wat meer risico's ging nemen vanwege de achterstand, maar ook toen bleef onze eindpass slordig. Desondanks vind ik dat het team het gewoon goed gedaan heeft vandaag."

Door de overwinning klimt Jong Ajax weer een plaats op de ranglijst. De ploeg staat door het verlies van Jong PSV vierde in de Eredivisie voor Beloften. ,,De achterstand op Jong NEC is met vijf punten nog behoorlijk", vond Koster. ,,We moeten ervoor zorgen dat we zelf onze wedstrijden blijven winnen en hopen op misstappen van andere teams."