Menu
Jong Ajax verdiend langs FC Den Bosch

Jong Ajax verdiend langs FC Den Bosch

Jong Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch gewonnen. Che Nunnely maakte in de 9e minuut de 1-0 en kroonde zich daarmee tot matchwinner.

Heerlijke eerste helft
Jong Ajax schoot uit de startblokken en stapelde in de beginfase kans op kans. Nadat Léon Bergsma een voetje te kort kwam om de eerste goal te maken lag de bal er even later toch in: Nunnely schoot de bal na een fabuleuze voorzet van Lang direct uit de lucht binnen. Kans om naar adem te happen kreeg Den Bosch niet eens, want elke paar minuten verscheen er wel een Ajacied voor doelman Kees Heemskerk.

Heemskerk redde op 2 harde schoten van Cassierra, zag diezelfde Cassierra nog de paal raken en tikte een bal van Lang naast. Ook Noussair Mazraoui en Dani de Wit hadden kunnen scoren na heerlijke Ajax-aanvallen. Jong Ajax overklaste FC Den Bosch op elk vlak, en mocht het alleen zichzelf aanrekenen dat de ruststand slechts 1-0 was.

Noussair Mazraoui snelt zijn man voorbij.
Noussair Mazraoui snelt zijn man voorbij.
Een goal van Mateo Cassierra baalt van een gemiste kans.
Een goal van Mateo Cassierra baalt van een gemiste kans.
Invaller Kaj Sierhuis stuit op de keeper van Den Bosch.
Invaller Kaj Sierhuis stuit op de keeper van Den Bosch.

Controle na rust
Na rust trad Den Bosch met 2 frisse krachten aan, in de wetenschap dat het nog steeds ‘in leven’ was. De Brabanders kwamen dan ook iets beter voor de dag, al bleef de controle nog steeds voor Jong Ajax. Zo talrijk als in de eerste helft waren de kansen in eerste instantie niet meer, al zag Cassierra een goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Zonde, want dat moment had met een mooie combinatie tussen Bakker en Lang een beter lot verdiend.

Het bleef wel te lang spannend, want even later verzuimden Cassierra en Lang om de wedstrijd in het slot te gooien. En het had niet veel gescheeld of het stond 7 minuten voor tijd 1-1, want plots verscheen Den Bosch voor het doel van Stan van Bladeren en raakte voor open doel de lat.

De gelijkmaker zou veel te veel eer zijn geweest voor Den Bosch, al had Jong Ajax het nooit zover mogen laten komen. De 3 punten waren dan ook meer dan verdiend. Vrijdag sluit Jong Ajax de eerste competitiehelft af met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

'Tweede helft moeilijker dan nodig'
Reiziger was vooral te spreken over de eerste helft: ,,We creëerden veel kansen en ik zag goed positiespel, maar daar deden we uiteindelijk te weinig mee. Als de 2-0 en 3-0 in de eerste helft vallen, speel je een veel makkelijkere tweede helft. Den Bosch ging nu meer druk zetten, en daar hadden wij moeite mee. Een tegenstander gaat dan ruiken dat er nog wat te halen valt, en een bal hoeft dan maar 1 keer slecht te vallen. Dat viel ‘ie ook, want het werd nog bijna 1-1.”

Jong Ajax – FC Den Bosch 1-0 (1-0): 9. Nunnely 1-0

Jong Ajax: Van Bladeren, Dankerlui (62. Bakboord), Doekhi, Bergsma, Bakker (77. Savastano), Matusiwa, D. de Wit, Mazraoui, Nunnely, Cassierra, Lang (75. Sierhuis)

Bekijk ook: Highlights FC Emmen - Jong Ajax

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Pro Shots