Menu
Jong Ajax vergeet door te drukken

Jong Ajax vergeet door te drukken

Jong Ajax maakte twintig minuten indruk tegen Jong Willem II. Het was genoeg voor een makkelijke 3-0 overwinning. De Ajacieden uit de A-selectie keken negentig minuten lang toe.

,,We hebben alleen de eerste twintig minuten goed gevoetbald’’, blikte Jong Ajax-trainer Aron Winter ontevreden terug. ,,Daarna werden we slordig. De tweede helft was niet om aan te zien. Ik ben blij met de overwinning, maar de uitvoering was niet goed.’’ Uitgerekend op de avond waarop de mannen van Henk ten Cate de tribune van de Toekomst bevolkten, imponeerde de Beloftenploeg alleen in de beginfase. Jeffrey Sarpong opende de score al na tien minuten. De linkshalf krulde een vrije trap met veel balgevoel om het Tilburgse muurtje, in het doel van Jong Willem II-doelman Ahmet Altin. Vijf minuten later sloeg Sarpong opnieuw toe (een intikker na een fraaie crosspass van Vertonghen op Javier Martina). Weer vijf minuten later bracht spits Markus Rosenberg linksbuiten Nicolae Mitea in stelling: 3-0.

Nicolae Mitea werd soms letterlijk fel op de huid gezeten. De Roemeen was negentig minuten van de partij bij Jong Ajax. Mitea scoorde de 3-0. Nicolae Mitea werd soms letterlijk fel op de huid gezeten. De Roemeen was negentig minuten van de partij bij Jong Ajax. Mitea scoorde de 3-0.

Met nog zeventig minuten te spelen leek niets een waar doelpuntenfestijn in de weg te staan. Tot onbegrip van Winter liep het allemaal anders. Jong Ajax zakte om onverklaarbare redenen kwalitatief te ver terug. ,,In de beginfase waren we scherp’’, zei Winter. ,,Als we scherp waren gebleven, hadden we met dubbele cijfers kunnen winnen. Uiteindelijk ging na rust meer fout dan goed.’’ Ajax 1 bewees dat de afstand tussen de Amsterdam ArenA en de Toekomst - daar waar onder meer ook de jeugd- en veteranenploegen van Ajax spelen en trainen- minder groot is dan soms wordt gedacht. De presentie van de voltallige technische staf maakte het plaatje compleet.

De spelers van Ajax 1 waren geïnteresseerde toeschouwers op de Toekomst. De spelers van Ajax 1 waren geïnteresseerde toeschouwers op de Toekomst.

Een lichtpuntje was het optreden van Mitea. De linksbuiten toonde volop flair en bluf in zijn tweede wedstrijd als Jong Ajacied. Na vier maanden afwezigheid vanwege een hamstringblessure, vierde de linkspoot afgelopen week zijn rentree met een 4-4 gelijkspel tegen Jong FC Twente. ,,Het ging alweer een stuk beter dan vorige week’’, blikte Mitea tevreden terug op zijn fysieke vorderingen. De Roemeen verliet de kleedkamer met een kamerbrede glimlach op het gezicht. De aanvaller groeit geleidelijk aan weer naar zijn oude niveau. Mitea: ,,Het gaat langzaam beter. Nu goed blijven trainen is belangrijk. Wanneer ik weer volledig fit ben weet ik niet. Voor mijn gevoel kan ik op dit moment 20 a 25 minuten als invaller mee in het eerste.’’ Lachend: ,,Ik hoop op de Bekerwedstrijd tegen ADO. Al weet ik dat ik nog geen risico’s moet nemen.’’

Aanvoerder Donovan Slijngard is sterk aan de bal. Aanvoerder Donovan Slijngard is sterk aan de bal.

Jong Willem II slaagde er na rust nog bijna in te profiteren van slordigheden bij de thuisploeg. Op de lastige en soms zelfs verraderlijke inzetten van Niels Vorthoren en Ronnie Reniers bewees doelman Marco van Duin wél scherp te zijn.

Verdediger Jan Vertonghen verraste de Tilburgers meermaals met een splijtende crosspass. Verdediger Jan Vertonghen verraste de Tilburgers meermaals met een splijtende crosspass.

Volgende week speelt Jong Ajax opnieuw thuis. Maandag 13 november ontvangen de Amsterdammers Jong Cambuur Leeuwaren in het kader van het bekertoernooi voor Beloftenploegen.