Menu

Jong Ajax verliest '0-0-wedstrijd'

Jong Ajax verloor maandagavond met 1-0 van de Beloften van Willem II. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende, kreeg die toch door een verkeerde terugspeelbal aan de kant van Ajax.

Trainer John van 't Schip had een van beide kanten slechte wedstrijd gezien. ,,Ik denk dat wij twee of drie kansen hebben gecreƫerd, en zij ook.'' Het fysieke Willem II speelde een-tegen-een over het hele veld en zorgde zo dat Jong Ajax maar weinig aan voetballen toekwam. Het team van Van 't Schip kreeg geen grip op het duel en kwam niet tot uitgespeelde aanvallen.

Jong Willem II lukte dat ook nauwelijks, zodat de wedstrijd leek af te stevenen op doelpuntloos gelijkspel. Miscommunicatie tussen een verdediger en de keeper van Ajax deed de thuisploeg echter toch op voorsprong komen. Tien minuten na rust onderschepte een aanvaller van Willem II de ongelukkige pass, en hij legde de bal opzij naar een aanstormende teamgenoot die de 1-0 kon binnenschieten.

,,We gaven dat doelpunt eigenlijk cadeau'', zei coach John van 't Schip. ,,Het was typisch zo'n wedstrijd die in 0-0 eindigt.'' Van 't Schip kon in Victor Sikora en Jelle van Damme over twee spelers uit het eerste van Ajax beschikken. Beide kregen een uur speeltijd. Dinsdag melden zij zich bij het eerste elftal dat naar Italiƫ afreist voor de Champions-Leaguewedstrijd tegen AS Roma. Bij Jong Ajax deden maandagavond zes spelers uit de A1 mee.