Menu
Jong Ajax verliest bij FC Twente

Jong Ajax verliest bij FC Twente

Jong Ajax heeft maandagavond met 2-1 verloren van Jong FC Twente. Het team van trainers Gery Vink en Yannis Anastasiou keerde, na een zeer spannende slotfase, met lege handen huiswaarts. Hyun Jun Suk maakte de enige Amsterdamse treffer.

Op het wedstrijdformulier schitterde een wel heel bijzondere naam op de nummer tien positie van Ajax: Marcelo Benitez. Het had de Argentijnse middenvelder, Marcelo Fabian Benitez zoals hij voluit heet, van Real Zaragoza kunnen zijn, maar dat was hij niet. Er stond gewoon een vertrouwd Ajax-gezicht in het veld, namelijk Nicolas Lodeiro. Een misverstandje dus.

De enige echte verrassing bij Jong Ajax was Lesly de Sa. De talentvolle buitenspeler uit de A1 – afgelopen zaterdag nog kampioen van Nederland geworden – maakte zijn debuut in de wedstrijdselectie. Tot spelen kwam hij niet.

De Jong Ajacieden startten goed en domineerden de eerste twintig minuten van de wedstrijd op het Trainingscentrum in Hengelo, in grote mate. Het team van trainers Gery Vink en Yannis Anastasiou had veel balbezit, maar op enkele afstandsschoten en schoten over (of naast) het doel na, was het niet gevaarlijk. Jong FC Twente creëerde de beste kansen. Arnold Bruggink, een van de ervaren Twente-spelers, schoot vanuit een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied op de paal. Kort daarna redde Marco Bizot heel goed door een vrije trap – opnieuw via de voet van Bruggink – tegen te houden. In de 39e minuut viel toch het doelpunt voor de thuisspelende ploeg. Steven Berghuis schoot na een fraaie aanval, vanaf de linkerflank, langs Bizot. De Jong Ajax-doelman raakte de bal lichtjes aan, maar dat mocht niet baten; 1-0.

Marco Bizot, hier op archiefbeeld, verrichtte enkele goede reddingen. Marco Bizot, hier op archiefbeeld, verrichtte enkele goede reddingen.

In de tweede helft speelde Jong Ajax dominant en creëerde enkele grote kansen. Ricardo van Rhijn kreeg een bal fraai teruggelegd, maar schoot over. Toch kwam Jong Twente nogmaals tot scoren, door een blunder van Van Rhijn in de zestigste minuut. Hij probeerde in de zestienmeter een speler voorbij te spelen, maar dat mislukte. Berghuis profiteerde optimaal en scoorde de 2-0. Negen minuten later wist Hyun Jun Suk te scoren na een goede voorzet van Johan Kappelhof; 2-1.

De slotfase van het duel was spannend. De kansen bleven voor beide teams komen. Aras Özbiliz had een goede mogelijkheid om te scoren. Hij schoot op de paal. Maar het absolute hoogtepunt in de slotfase was in de negentigste minuut. Suk maakte, na een fraaie voorzet vanaf rechts, een prachtige omhaal zoals Roda JC-speler Pa-Modou Kah afgelopen weekend.

Trainer Gery Vink was kritisch na afloop: ,,Ik ben wel teleurgesteld. Het eerste halfuur speelden we uitstekend, maar we kwamen moeilijk tot scoren. Twente kreeg enkele minuten grip op de situatie en scoorde. In de tweede helft hebben we enkele wijzigingen verricht en creëerden vier, vijf honderd procent kansen, maar dan wordt er nog niet gescoord. Daar hebben we de laatste drie maanden veel mee te maken gehad. We missen te veel kansen en af en toe zijn we slordig in de achterhoede en het afwerken.’’

Volgende week dinsdag 26 april speelt Jong Ajax het laatste competieduel van het seizoen, thuis tegen Jong AZ. Aftrap is om 18:30 uur.


Foto's en tekst: Ajax.nl