Menu

Jong Ajax verliest bij Feyenoord

Jong Ajax verloor maandagavond met 2-0 van Feyenoord. Het meedoen van zeven A-selectiespelers, Heitinga, Ikedia, Maxwell, Pique, Knopper, Galasek en Didulica bleek geen garantie voor winst.

,,We gingen met veel vertrouwen op weg", vertelde trainer Jan Olde Riekerink maandagavond na de wedstrijd. ,,We hadden natuurlijk een sterk team en speelden ook wel aardig. Ajax beheerste 60 meter van het veld en 40 meter niet."

Maar waar Ajax wel aardig speelde, bleek de kracht van Feyenoord in de tegenaanval sterker. Daarnaast was er vanuit het Amsterdamse middenveld te weinig diepgang had Olde Riekerink geconstateerd.

De beste kansen waren voor Feyenoord en de thuisclub, spelend in het stadion van Excelsior, scoorde rond de 20e minuut het openingsdoelpunt. Bij een duel om de bal tussen Heitinga en Walker aan Ajax-kant en de Feyenoordspits aan de andere kant, ging een tweede Feyenoorder er met het speeltuig vandoor en liep alleen op Didulica af. De Australische doelman was kansloos, 1-0.

In de tweede helft brak er een periode aan waarin Ajax goede mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker. Aan de drie kansen had Ajax echter niet genoeg om de stand te egaliseren. Daarnaast werd de Amsterdammers een, volgens trainer Olde Riekerink, glaszuivere penalty onthouden toen Kwame Quansah na een kapbeweging onderuit werd gehaald. ,,Dan zou je op 1-1 komen en heb je toch een andere wedstrijd", schatte Olde Riekerink in. Na die periode van 10 minuten zakte Ajax weg, maar bleef uiteraard hopen op de gelijkmaker.

Drie minuten voor tijd viel echter de 2-0 na een corner en was het eerste verlies sinds maart van dit jaar een feit voor Ajax 2. ,,Maar voordeel van het sneuvelen van een reeks is dat je weer aan een nieuwe kan bouwen", stelde de trainer nuchter vast. Behalve Ajax verloor ook concurrent Utrecht buitenshuis bij NAC. Vitesse staat daardoor bovenaan met 12 uit 5 twee punten los van Ajax en Feyenoord.