Menu
Jong Ajax verliest bij Jong Vitesse

Jong Ajax verliest bij Jong Vitesse

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd bij Jong Vitesse/AGOVV met 3-0 verloren. De Amsterdammers hebben nu 31 punten uit 18 duels, vijf punten minder dan koploper Sparta Rotterdam die wel een duel meer speelde. Jong Vitesse/AGOVV sprong door deze uitslag over Jong Ajax heen, maar speelde eveneens een wedstrijd meer.

Met de maandag behaalde 1-6-zege bij Jong NEC op zak, toog Jong Ajax monter naar Gendt, waar het duel tegen Jong Vitesse/AGOVV wachtte. De basis bij Jong Ajax kende wel vijf wijzigingen ten opzichte van dat duel. Niet Jeroen Verhoeven maar Sergio Padt verdedigde nu het doel, Rob Wielaert stond in het hart van de defensie en op het middenveld geen Gabri maar Bonevacia die ten opzichte van maandag een linie was doorgeschoven. Voorin konden trainers Huistra en Grim geen beroep doen op Suk, die maandag uit het veld was gestuurd en een wedstrijd schorsing moest uitzitten. De voorhoede bestond uit Özbiliz, Jongebloet en Lazic met Aissati achter hen. ,,Er waren dan wel vijf anderen, maar ook zes dezelfde spelers", constateerde Pieter Huistra. ,,Dan mag er nooit zo'n groot verschil zitten tussen de wedstrijd van maandag en donderdag. Maandag werd er op kunstgras gespeeld, nu op een knollenveld. Dat vergt een ander soort voetbal, maar de agressiviteit van Vitesse werd ons te veel."

De wedstrijd op het 'knollenveld' in Gendt begon voor Jong Ajax al niet voorspoedig. Er waren nog geen vijf minuten gespeeld toen Alexander Büttner de bal namens Jong Vitesse/AGOVV uit een vrije trap achter Ajax-doelman Sergio Padt knalde, 1-0. ,,We gaven daar een vrije trap weg. Maar als we scherp waren geweest, was die er niet eens gekomen...", analyseerde Huistra na afloop. Drie minuten later kwamen de Amsterdammers met de schrik vrij, toen er een bal op de lat werd geschoten. Maar in de eerste helft nam Jong Vitesse alsnog een ruime voorsprong. Uit een vrije trap tien minuten voor rust kwam de bal voor het doel. waar de Ajax-defensie niet ingreep en daar stond Büttner weer, 2-0. Ajax, dat Shakison in de 25ste minuut geblesseerd zag afhaken, had het nakijken. ,,Pas na de 2-0-achterstand gingen we de duels aan", analyseerde Huistra met ongeloof in zijn stem. ,,We hadden er vanaf het begin moeten staan. De spelers hebben zichzelf een slechte dienst bewezen. Op zo'n veld moet blijken dat ze het verschil tussen de jeugd en eredivisie aan kunnen. Dat zat er niet in. Daarmee moeten we aan de slag, maar ze moeten ook bij zichzelf te raden gaan hoe dat kan."

Vier minuten na rust was de wedstrijd gespeeld toen Jong Vitesse/AGOVV de tussenstand naar 3-0 tilde toen Felixdaal uit een corner raak kopte. ,,Het waren allemaal pijnlijke tegendoelputen", vond de trainer. Toen Huistra in het laatste half uur centraal verdediger Kappelhof opofferde voor Danilo en daardoor een-op-een ging spelen liep het iets beter. ,,Je probeert zo iets te forceren", legde Huistra uit. ,,Er kwam wel meer strijd, er kwamen wat kansjes maar dan zit het ook niet mee. Een keeper die alles pakt en een scheidsrechter wiens beslissingen niet in je voordeel zijn." Tien minuten voor tijd kwam Jong Ajax nog in ondertal te spelen toen Roly Bonevacia direct rood kreeg. ,,Er zat zo'n verschil tussen maandag en donderdag. Dat mag niet. Ookal zijn de omstandigheden anders, je moet altijd uitstralen dat je wilt winnen", aldus een teleurgestelde trainer.

Tekst en foto: Ajax.nl