Menu
Jong Ajax verliest bij Telstar

Jong Ajax verliest bij Telstar

Na de zege op FC Oss van afgelopen maandag, moest Jong Ajax deze vrijdag de punten bij de tegenstander laten. Telstar won, ondanks de snelle openingstreffer van Ajax door Branco van den Boomen, met 3-1.

Met slechts vijf spelers die maandag van FC Oss wonnen in de opstelling, Van der Hart, Riedewald, Andersen, Sana en Meleg, opende Jong Ajax uitstekend in Velsen. Al in de derde minuut tikte Branco van den Boomen de bal na een vrije trap van Dejan Meleg binnen, 0-1. ,,Dan maken we ook nog de tweede", zag trainer Fons Groenendijk. ,,Maar die werd wegens buitenspel afgekeurd."

Daarna zag hij zijn ploeg nog voor rust op achterstand komen. Nadat een vrije trap vanaf 25 meter in de rechterbovenhoek boven Mickey van der Hart verdween, betekende een kopbal in de 37e minuut de 2-1 voor Telstar. ,,We waren vandaag met zo'n jong team, dan schrik ik niet van het feit dat we fysiek zijn afgetroefd door een team dat strijd als kwaliteit heeft. Dat is wel logisch. Zij moeten wennen aan het grote mannenvoetbal. Je moet meer van dit soort wedstrijd op dit niveau spelen, om te weten wat nodig is. De meeste van de deze jongens zijn hier nog niet klaar voor. Zij weten niet dat het op details wordt beslist."

Na vanavond hebben zij die les wel geleerd. Want in de 57e minuut kreeg de ploeg een nieuwe domper in de vorm van de derde tegengoal te verwerken. ,,Twee van de goals vielen uit standaardsituaties waarbij de afspraken niet werden nagekomen. Bij de eerste stond de muur niet goed en bij de tweede goal verliet iemand tegen de afspraak in de tweede paal. Maar we moeten niet schrikken van deze uitslag. We zijn zeker niet weggespeeld. We hebben niet verloren van een betere ploeg, wel van een fysiek sterkere ploeg."

Jong Ajax: Van der Hart; Martina (61. De Bondt) , Van den Boomen, Kuipers, Riedewald; Anderson, Andersen, Sana; De Sa, Kishna (67. Vissers), Meleg (77. Hendriks)

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Ed van der Pol