Menu
Jong Ajax verliest in doelpuntrijk duel van Twente

Jong Ajax verliest in doelpuntrijk duel van Twente

Jong Ajax heeft maandagavond in eigen huis met 2-5 verloren van de kersverse kampioen FC Twente. Voor de ploeg van trainer Michael Reiziger scoorden aanvallers Danilo en Lassina Traoré.

Jong Ajax en Twente maakten er, in een wedstrijd die nergens meer toe deed, vooral in de eerste helft een plezierig kijkspel van. Binnen 3 minuten trof de kampioen al direct doel. Na een combinatie tussen Mo Hamdaoui en Jelle van der Heijden was laatstgenoemde het eindstation. Hij wipte de bal over de uitgekomen Ajax-doelman Dominik Kotarski heen.

Gelijkmaker vanaf de stip
In de 1e 10 minuten had Jong Ajax het lastig met de bezoekers en werd de ploeg van Reiziger vastgezet. De Amsterdamse gelijkmaker kwam daarom ook wat uit de lucht vallen. Een voorzet van Boy Kemper raakte de uitgestoken hand van Rafael Ramos in het strafschopgebied. Danilo schoot vanaf 11 meter raak en maakte daarmee zijn 18e treffer van het seizoen.

Danilo met een rake trap vanaf 11 meter.
Danilo met een rake trap vanaf 11 meter.

Na de 1-1 had Jong Ajax optisch het overwicht, maar creëerden de Enschedeërs de grootste kansen. Eerst zwijnde Jong Ajax nog nadat Dean Solomons de bal op de hand had gekregen in het eigen strafschopgebied. Waar de Amsterdammers vlak daarvoor wel een strafschop ontvingen, kreeg FC Twente die nu niet. Het bleek niettemin een waarschuwing van de bezoekers. Nog voor het half uur schoot Tom Boere hard raak uit een moeilijke hoek.

Bij het sluiten van de markt
Beide ploegen leken af te stevenen op een 1-2-tussenstand bij rust. Jong Ajax-spits Traoré dacht daar enkele seconden voor het rustsignaal anders over. Hij strafte lankmoedig uitverdedigen bij Twente af door van randje 16 de 2-2 binnen te schieten.

Ryan Gravenberch haalt uit.
Ryan Gravenberch haalt uit.

De tweede helft leverde vooral uit Amsterdams perspectief minder spektakel op. FC Twente liep na rust naar een 2-5-overwinning uit, waarbij Hamdaoui bij de 2-3 van Boere en 2-4 van Haris Vuckic weer de eindpass verzorgde. Ulrich Bapoh gaf de wedstrijd dezelfde eindstand als eerder in de Grolsch Veste in november. Toen nog in het voordeel van Jong Ajax.

Afsluiting tegen Almere City
De ploeg van Michael Reiziger blijft 11e op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax krijgt in de laatste wedstrijd van het seizoen het Almere City FC van oud-Ajacied Ole Tobiasen op bezoek. Die wedstrijd begint vrijdag (3 mei) om 20.00 uur op de Toekomst.

Jong Ajax – FC Twente 2-5 (2-2) 3. Van der Heyden 0-1, 14. Danilo 1-1, 27. Boere 1-2, 45. Traoré 2-2, 62. Boere 2-3, 71. Vuckic 2-4, 89. Bapoh 2-5

Jong Ajax: Kotarski, Bakker, Schuurs, Solomons, Kemper (77. Dostanic), Bijleveld (67. Pasquali), Gravenberch, Jensen, Kühn (61. Nunnely), Traoré, Danilo

Bekijk ook: Highlights Sparta - Jong Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots