Menu
Jong Ajax verliest in slotfase van PSV

Jong Ajax verliest in slotfase van PSV

Jong Ajax heeft maandagavond verloren van koploper Jong PSV. Op een volgepakt sportcomplex de Toekomst gingen de Beloften met 1-2 onderuit. Halverwege koesterden de Amsterdammers nog een voorsprong. Het grootste deel van de tweede helft speelde Jong Ajax met een man minder na een rode kaart (twee keer geel) voor Lorenzo Burnet. Nicolas Lodeiro maakte na maanden blessureleed zijn rentree. De Uruguayaan kwam een uur in actie.

Uiteindelijk eindigde de voetbalavond in een domper voor Jong Ajax. Een goede eerste helft kreeg na rust geen vervolg. Een rode kaart vlak na de hervatting zorgde ervoor dat Jong Ajax veertig minuten lang met tien man verder moest. Een ongelukkige tweede gele kaart voor Lorenzo Burnet en een rake vrije trap van PSV zorgden ervoor dat Jong Ajax binnen enkele minuten zowel de voorsprong als een speler kwijtraakte. Het betekende de ommekeer in de wedstrijd die uiteindelijk vlak voor tijd werd definitief in het voordeel van de koploper werd beslist.

De avond begon aanvankelijk prima voor Jong Ajax. Met veel druk vooruit en lopende mensen creëerde de thuisploeg een reeks kansen. Na twee schietkansen van Rodney Sneijder in de openingsfase zette Geoffrey Castillion Jong Ajax halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong. De boomlange aanvaller (1.91 m) schoot overtuigend raak na een prima pass door het midden: 1-0. Samen met Florian Jozefzoon en Lodeiro, die een goede rentree beleefde na zijn voetblessure, vormde Castillion het aanvalstrio van Ajax.

Nicolas Lodeiro maakte na maanden blessureleed zijn rentree. Nicolas Lodeiro maakte na maanden blessureleed zijn rentree.

Kort na rust keerde de wedstrijd volledig om. Twee minuten na zijn eerste gele kaart (hands) ging linksback Burnet opnieuw op de bon. Een sliding waarbij zowel de bal als de man werden geraakt, werd door scheidsrechter Van de Graaf met een tweede gele kaart bestraft. ,,Het waren wat aparte beslissingen van de scheidsrechter”, omschreef trainer Gery Vink de makkelijk gegeven kaarten na afloop. De rake vrije trap van Stefan Nijland zorgde ervoor dat Jong Ajax met een man minder opnieuw een domper incasseerde: 1-1.

In het laatste half uur, met Hyun Jun Suk voor Castillion en verdediger Henri Toivomaki voor Lodeiro, sleept Marco Bizot Jong Ajax er aanvankelijk goed doorheen. De doelman verrichtte een aantal prima reddingen waardoor hij zijn team in de wedstrijd hield. Vijf minuten voor tijd moest Bizot echter alsnog zijn meerdere erkennen in PSV. Jason Bourdouxhe passeerde Bizot van dichtbij: 1-2. Een hectisch slotoffensief, met de Jong Ajax-keeper als extra wapen bij twee corners, kon de nederlaag niet meer afwenden. Het nog altijd ongeslagen Jong PSV is daardoor opnieuw een stuk dichter bij de titel in de Beloftencompetitie gekomen.

,,Het geduld bij PSV en de vermoeidheid bij ons heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de wedstrijd op details is beslist”, oordeelde een balende Vink na afloop. ,,Uiteindelijk hebben we onszelf tekort gedaan door voor rust niet meer te scoren. In de tweede helft hebben we dat voor onze kiezen gekregen. Ondanks dat Marco Bizot vanavond heel goed keepte, hebben we de nederlaag niet kunnen voorkomen. En dat is jammer. Zeker ook voor het vele publiek dat op deze topper was afgekomen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Bij Jong Ajax - Jong PSV werd een proef met doellijncamera's gehouden. Bij Jong Ajax - Jong PSV werd een proef met doellijncamera's gehouden.
Florian Jozefzoon vormde met Geoffrey Castillion en Nicolas Lodeiro het aanvalstrio van Jong Ajax. Florian Jozefzoon vormde met Geoffrey Castillion en Nicolas Lodeiro het aanvalstrio van Jong Ajax.
Geoffrey Castillion bezorgde Jong Ajax voor rust een voorsprong. Geoffrey Castillion bezorgde Jong Ajax voor rust een voorsprong.
Centrale verdediger Ricardo van Rhijn aan de bal. Centrale verdediger Ricardo van Rhijn aan de bal.
Rodney Sneijder in een fel duel met zijn tegenstander. Rodney Sneijder in een fel duel met zijn tegenstander.
Linksback Lorenzo Burnet kwam in de eerste helft geregeld gevaarlijk op. Linksback Lorenzo Burnet kwam in de eerste helft geregeld gevaarlijk op.
Kort na rust moest Burnet eraf na zijn tweede gele kaart. Kort na rust moest Burnet eraf na zijn tweede gele kaart.
Direct na de rode kaart benutte Jong PSV de vrije trap: 1-1. Direct na de rode kaart benutte Jong PSV de vrije trap: 1-1.
Ouasim Bouy verving Rodney Sneijder die uitviel met lichte enkelklachten. Ouasim Bouy verving Rodney Sneijder die uitviel met lichte enkelklachten.
Ook invaller Hyun Jun Suk slaagde er niet in te scoren. Ook invaller Hyun Jun Suk slaagde er niet in te scoren.
Verslagenheid bij Jong Ajax na de 1-2 van PSV vlak voor tijd. Verslagenheid bij Jong Ajax na de 1-2 van PSV vlak voor tijd.
Keeper Marco Bizot ging nog op jacht naar de gelijkmaker bij de laatste corners. Keeper Marco Bizot ging nog op jacht naar de gelijkmaker bij de laatste corners.