Menu

Jong Ajax verliest in Twente

Het Jong Ajax van John van den Brom is er maandagavond niet in geslaagd Jong FC Twente op eigen bodem te verslaan. In Hengelo was het bij rust 1-0, na negentig minuten bleek de thuisploeg met 2-0 te sterk. ,,Het was het oude liedje'', vertelde de teleurgestelde coach.

In de Beloftencompetitie werden drie van de zeven wedstrijden afgelast. Het duel tussen FC Twente en Ajax kon wel doorgang vinden. ,,Het was heel koud, we kregen ook nog een sneeuwbui over ons heen, maar het veld was prima bespeelbaar, daar lag het absoluut niet aan", stelde Van den Brom. ,,Het was net als het begin van het seizoen, een slechte teamprestatie." Het leek of de Amsterdamse Beloften dat nu juist een beetje achter zich hadden gelaten, maar tegen FC Twente kende het team dus weer een negatieve uitglijer. ,,Juist omdat het leek of we de laatste tijd de stijgende lijn te pakken hadden, is dit moeilijk te accepteren."

Het eerste kwartier speelde Jong Ajax nog wel aardig, maar daarna zakte de ploeg terug. FC Twente kwam in de eerste helft op voorsprong nadat Emmanuel Boakye bij een vrije trap van de thuisploeg niet goed stond op te letten en zijn tegenstander voor de verdediger kon komen om de bal achter Henrik Moisander te koppen.

Van den Brom probeerde in de rust zijn team weer scherp te krijgen. Hij wisselde Johan Plat voor Javier Martina, maar hij bereikte niet het gewenste effect. Twintig minuten voor tijd bracht Van den Brom Milano Koenders en Dustin Huisman in voor Jerghinio Sahadewsing en Rachid Tiberkanine, maar ook die verse krachten konden de wedstrijd niet doen kantelen.

De manier waarop de 2-0 tot stand kwam, was tekenend voor het spel van de Ajacieden. Na een buitenspelsituatie in eerste instantie, ontstond een scrimmage voor het doel van Moisander, die de bal oppakte. De scheidsrechter oordeelde echter dat het een terugspeelbal was en kende FC Twente een vrije trap toe op vijf meter van het doel. De vrije trap ging via de handen van Moisander over zijn op de doellijn geposteerde teamgenoten heen: 2-0.

,,Erg frustrerend", noemde Van den Brom de nederlaag. ,,Tijdens de warming-up zag ik het al een beetje. Ik heb er toen meteen wat van gezegd. Helaas hielp het niet. Van de elf spelers haalden er negen hun niveau niet. Slechts Jeffrey Sarpong en Michael Timisela scoorden een voldoende. En ik heb wel eens eerder gezegd dat je best eens mag verliezen, maar niet met zulk makkelijk en slap spel als we vanavond vertoonden. En FC Twente speelde ook niet super, we hebben het volledig aan onszelf te wijten."

Door de nederlaag is Jong Ajax weer wat gezakt op de ranglijst en neemt het nu de achtste plaats in.

Opstelling Jong Ajax: H. Moisander, Timisela, Boakye, Schilder, N. Moisander, Tiberkanine (70. Huisman), Sarpong, Vertonghen, Sahadewsing (70. Koenders), Babel, Martina (46. Plat).