Menu
Jong Ajax verliest laatste pouleduel

Jong Ajax verliest laatste pouleduel

Jong Ajax heeft het vierde en laatste pouleduel in de bekercompetitie voor Beloftenteams verloren van Jong Volendam. Jong Ajax had zich al verzekerd van de volgende ronde na eerdere zeges. De Volendammers wonnen met 2-0.

Trainer Aron Winter was uiteraard allerminst te spreken over zijn elftal dat niet eens zo slecht begon aan de wedstrijd, maar het heft na de beginfase volledig uit handen gaf. ,,We kregen in het begin wel een aantal kansen, maar we misten de scherpte voorin. Vervolgens lieten we ons overklassen door de Volendammers. We lieten de tegenstander iedere keer lopen, kwamen te laat bij het verdedigen, de inspeelpass was slecht en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het was bar en bar slecht”, mopperde Winter, die de thuisploeg een minuut voor rust op een 1-0 voorsprong zag komen. ,,Een verklaring voor ons slechte spel is te vinden in de instelling. Die was niet goed. Misschien kwam dat omdat we ongeacht de uitslag al geplaatst waren voor de volgende ronde. Dat vind ik teleurstellend. We hadden als Ajax een goede indruk moeten achterlaten.”

Dat lukte allerminst. Winter weigerde de oorzaak te zoeken in het feit dat hij diverse spelers misten vanwege interlandverplichtingen. ,,De jongens die wel speelden, zijn allemaal goede voetballers want ze voetballen bij Ajax. Het is dus geen excuus. Voor de twee A-junioren die ik in de basis had staan ben ik mild. Niet zij, maar de andere jongens van Jong Ajax hadden de kar moeten trekken, die hadden een voorbeeld moeten zijn.”

In de rust probeerde Winter met enkele omzettingen de wedstrijd te doen kantelen. Het mocht niet baten. In de 69ste minuut bouwde Volendam de voorsprong uit naar 2-0. ,,Ik hoop dat deze wedstrijd een incident was. Dit was echt de allerslechtste wedstrijd die wij dit seizoen hebben gespeeld. Ik hoop dat we vanaf nu bij de les zijn. Dat de spelers beseffen dat talent alleen niet voldoende is om het in de voetbalwereld te redden. Fouten mag je natuurlijk maken, maar je moet in het veld wel bereid zijn om elkaar te helpen. Vanaf donderdag gaan we ons richten op de twee wedstrijden die we volgende week spelen. Die wil ik zeker winnen. Gelukkig heeft deze nederlaag geen gevolgen, want we waren al geplaatst voor de volgende ronde. Maar ik baal er wel van!”