Menu
Jong Ajax verliest met tien man finale

Jong Ajax verliest met tien man finale

Jong Ajax heeft de finale van het Den Helder Maritiem toernooi nipt met 2-1 verloren van eredivisionist VVV-Venlo. De Ajacieden speelden het laatste gedeelte van de wedstrijd met tien man, na een blessure van Ismaïl Aissati.

Gery Vink had enkele wijzigingen in zijn ploeg doorgevoerd in vergelijking met het duel van donderdag tegen FC Volendam. Warner Hahn verdedigde weer het doel in plaats van Jeroen Verhoeven, Henri Toivomaki en Yener Arica stonden in de basis. Mats Rits ontbrak wegens vrolijke familie-omstandigheden.

,,We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld", klinkt het tevreden uit de mond van de trainer. ,,We hebben zeker vijf honderdprocent kansen gehad en zeer goed voetbal laten zien. We kregen in de 35ste minuut, toen VVV-Venlo zich voor het eerst voor het doel liet zien, een onnodige goal tegen. We stonden apathisch toe te kijken. Maar we pakten het weer goed op en kwamen door een fantastische goal van Yener Arica op 1-1. Het was half een voorzet, half een doelpoging en die ging er in."

Bij Jong Ajax bleef Mounir El Hamdaoui, die vele tikken tegen de enkel had moeten incasseren, na rust in de kleedkamer en kwam Geoffrey Castillion in het veld. Eerder had Vink Joeri de Kamps al moeten wisselen voor Ricardo Kip en in de 55ste minuut kwamen de overige bankzittende veldspelers, Stefano Denswil en Tom Boere binnen de lijnen voor Arica en stagiair Harry Forrester. ,,Daarin lieten we hetzelfde spelbeeld zien. Een kwartier voor tijd moest echter Ismaïl Aissati met stijve hamstrings van het veld en omdat je spelers niet mocht terugwisselen en ik alleen keeper Chiel Kramer nog op de bank had, speelden we verder met tien man. Een paar minuten voor tijd kregen we weer een slordige goal tegen na slecht uitverdedigen van Tom Boere. Maar afgezien van het resultaat, we hadden meer verdiend, ben ik zeer tevreden."

Jong Ajax vervolgt maandag de voorbereiding in Zeeland waar op dinsdag en donderdag nog oefenduels op het programma staan. Vink traint daar met dezelfde groep als hij nu tot zijn beschikking had. Rits, die - hoewel hij alleen donderdag speelde - werd uitgeroepen tot Talent van het toernooi, keert na zijn vrije weekeinde terug bij de groep en Forrester blijft ook komende week nog bij Jong Ajax waarna een beslissing zal worden genomen over het wel of niet contracteren van de middenvelder.

Opstelling Jong Ajax: Hahn; Ligeon, Van Rhijn, Van der Heijden, Toivomaki; De Kamps (30. Kip), Aissati, Forrester (55. Boere); Lukoki, El Hamdaoui (46. Castillion), Arica (55. Denswil)


Tekst:Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst