Menu
Jong Ajax verliest nipt, Fischer scoort

Jong Ajax verliest nipt, Fischer scoort

Jong Ajax heeft een oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund u23 met 4-3 verloren. In Duitsland maakten Viktor Fischer en Marvin Höner (2x) de doelpunten voor Ajax.

Viktor Fischer is terug. Afgelopen zaterdag maakte de Deen na dertien maanden blessureleed zijn rentree tijdens De Graafschap - Jong Ajax. En nu, zes dagen later, heeft hij ook zijn eerste treffer weer binnen. In het oefenduel met Borussia opende hij in de 12e minuut de score. Na een mooie aanval rondde hij technisch knap af. Via een strafschop in de 28e minuut kwam Borussia op 1-1, tevens de ruststand.

Fischer speelde tegen De Graafschap 45 minuten en hield het tegen Borussia al weer langer vol. Na 65 minuten werd hij vervangen door Marvin Höner, die een kwartier voor tijd de 1-2 maakte voor Jong Ajax. De zege ging uiteindelijk toch naar Borussia, dat in de tweede helft gebruik maakte van een flink aantal spelers uit het eerste (o.a. Blaszczykowski, Subotic, Bender, Kehl). Binnen tien minuten boog Borussia de achterstand om in een 4-2-voorsprong. Vlak voor tijd tekende Höner nog voor de 4-3.

Jong Ajax: Mous; Lartey Sanniez, Vissie, Sporkslede, Dankerlui (46. Clement); Bakker, Noordhoff, Warmerdam; Acolatse (48. Meleg), Hendriks, Fischer (65. Höner).
Niet ingezette wissel: Groothuizen