Menu
Jong Ajax verliest oefenduel

Jong Ajax verliest oefenduel

Jong Ajax heeft een oefenduel tegen FC Lisse met 2-1 verloren. Bij Jong Ajax kwamen de stagiaires Charly Davies en Stio Lopes Nogueira in actie.

Beide stagiaires trainen deze week mee met Jong Ajax. Davies is achttien jaar en afkomstig uit Amerika. Stio Lopes Nogueira is twee jaar ouder en komt uit Portugal. ,,Ze zijn gisteren aangekomen", vertelt Aron Winter. ,,In een wedstrijd krijg je een beter beeld van ze. Beiden kunnen wel voetballen en in de komende week zullen we op de trainingen zien wat ze in hun mars hebben. De eisen waaraan ze op deze leeftijd moeten voldoen, zijn hoog, want je leidt ze op voor Ajax 1. In deze week moeten we tot een oordeel komen en dan kijken we volgende week wat er met ze gebeurt. Bij twijfel moet je gaan bedenken of je voor hen nog een oefenwedstrijd organiseert. Maar dat is pas later van belang."

De eerste helft tussen FC Lisse en Jong Ajax kabbelde rustig voorbij. Slechts een kans kregen de toeschouwers te zien. Uitgerekend Davies kreeg een mogelijkheid maar hij wist zijn eerste optreden in het roodwit niet te bekronen met een treffer.
Na rust kwam Jong Ajax wel op voorsprong. Nicolae Mitea scoorde uit een vrije trap de openingstreffer, maar vijf minuten later was het oud-prof Dennis Iliohan die de thuisploeg op gelijke hoogte bracht. Er ontspon zich een sportieve, onderhoudende wedstrijd die in de 78ste minuut werd beslist door een doelpunt van wederom Iliohan; 2-1. ,,We creeërden veel kansen, maar de uitvoering was slecht", sprak Winter na de wedstrijd. ,,Dat is balen. Lisse is wel een redelijke ploeg maar niet meer dan dat. Wij horen natuurlijk gewoon te winnen."

Opstelling Jong Ajax: Kenneth Vermeer; Vito Wormgoor (46. Murat Yildirim), Gregory van der Wiel, Dustin Huisman, Michael Timisela; John Goossens, Stanton Lewis (46. Chakib Tayeb), Derk Boerrigter (46. Jan Arie van der Heijden); Stio Lopes Nogueira, Charly Davies, Nicolae
Mitea.