Menu
Jong Ajax verliest ondanks 1e goal Traoré

Jong Ajax verliest ondanks 1e goal Traoré

Jong Ajax is thuis onderuit gegaan tegen FC Volendam. De ploeg speelde niet eens heel slecht, maar dankzij 3 doelpunten van Boy Deul werd het 1-3 voor de bezoekers. Lichtpuntje was het debuut én het 1e doelpunt van Lassina Traoré.

Trainer Michael Reiziger had naast het debuut van Traoré, die al wel in de USA minuten had gemaakt voor Ajax 1, ook een basisplaats ingeruimd voor Jurriën Timber in de verdediging. Daarnaast mocht Nicolas Kühn het proberen op de rechtsbuitenpositie.

Spetterende openingsfase
Binnen de minuut had Jong Ajax al op 1-0 moeten staan, maar Jurgen Ekkelenkamp zag zijn inzet gestopt door Jordi van Stappershoef. Ook een heerlijke passeerbeweging van de ijverige Kühn haalde niets uit, en plots was het FC Volendam dat 2 keer gevaarlijk voor Issam el Maach verscheen. De keeper redde in 1e instantie heel knap op een inzet van Deul, maar kon enkele minuten later niet verhinderen dat diezelfde Deul de bezoekers uit een counter op 0-1 zette.

De eerste minuten bij Jong Ajax voor Lassina Traoré.
De eerste minuten bij Jong Ajax voor Lassina Traoré.
Na 9 minuten is het al raak!
Na 9 minuten is het al raak!
Traoré viert zijn 1e doelpunt voor Jong Ajax!
Traoré viert zijn 1e doelpunt voor Jong Ajax!

Lang kon Volendam niet genieten van de voorsprong, want snel daarna kopte Traoré uit een hoekschop van Teun Bijleveld knap binnen. Het bleek de opmaat naar meer actie voor beide doelen, want zowel Jari Vlak als Kühn raakte het houtwerk. Ekkelenkamp en Kühn kregen nog prima kansen, maar ook Volendam bleef erg gevaarlijk in de counter. Het spel van beide ploegen zorgde ervoor dat de toeschouwers niet helemaal verkleumden op een koud Sportpark de Toekomst.

Volendam slaat toe na rust
Direct na de pauze kreeg FC Volendam een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Sergiño Dest trok aanvaller Anthony Berenstein omver en mocht inrukken. Deul schoot de strafschop binnen, en mocht 10 minuten later opnieuw van 11 meter aanleggen toen Ryan Gravenberch de bal tegen zijn hand kreeg aangeschoten. Nu schoot hij in de andere hoek en zette Volendam zo op 1-3. 

Dest druipt af na zijn rode kaart.
Dest druipt af na zijn rode kaart.

Ondanks de man-meer-situatie liet Volendam het initiatief aan Jong Ajax, dat met 3 verdedigers bleef spelen en zo alsnog redelijk aan aanvallen toekwam. Ekkelenkamp, beste man aan Jong Ajax-zijde, stond af en toe goed in positie om toe te slaan, maar zijn schoten misten kracht. 

Een vrije trap van invaller Dennis Johnsen werd nog knap uit de kruising gestompt, maar dat bleek veel te weinig om Volendam nog te verontrusten. Vrijdag mag Jong Ajax proberen om de eerste overwinning van 2019 binnen te halen, op bezoek bij FC Dordrecht.

Jong Ajax – FC Volendam 1-3 (1-1), 7. Deul 0-1, 9. Traoré 1-1, 49. Deul 1-2 (pen.), 59. Deul 1-3 (pen.)

Opstelling Jong Ajax: El Maach, Dest, Timber, Botman, Bakker, Bijleveld, Gravenberch, Ekkelenkamp, Kühn (70. Johnsen), Traoré (61. Danilo), Lang

Luister ook: Ajax Podcast #5: Huisfotograaf Louis van de Vuurst
Bekijk ook: Reiziger: 'Ik verwacht een reactie van het team'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: ProShots